64 TCR versenyautóval találkozhatsz a hétvégén a Hungaroringen!

A Hungaroringre érkezett a Túraautó Világkupa mezőnye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyere ki és drukkolj te is a magyar versenyzőknek a Hungaroringen a WTCR versenyeken!

Persze nem egyszerre lép pályára a 64 autó, de mind a WTCR és mind a TCR Europe mezőnye szép számú autót, illetve versenyzőt állít a rajtrácsra. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a TCR Europe magába olvasztja a hétvégén a TCR Eastern Europe, tehát a kelet-európai sorozat indulóit is. Nézzük akkor, hogyan is jön össze ez a 64 autó. A WTCR mezőnye 26 fős, míg a TCR Europe 31 pilótát és versenyautót vonultat fel, ráadásul olyan gépeket is, amelyek a WTCR-ben nem szerepelnek. Ilyen például a Renault Megane TCR és a Peugeot 308 TCR. Az idén debütáló kelet-európai TCR sorozat nevezési listája igencsak érdekesen alakult a versenyhétvégét megelőző napokban. Először 13 versenyzőt emlegettek, majd jött egy hivatalos közlemény 10 autóról, ám végül csak 7 autó lesz ott a rajtrácson. Ami persze nem baj, hiszen egyszerre indulnak majd a TCR Europe mezőnnyel, ami kalandos futamokat vetít előre. A TCR Europe sorozatban Michelisz Norbert csapata, a M1RA várja a hazai szurkolókat, egyik autójukban Nagy Danival, a WTCR-ben pedig Michelisz Norbi (Hyundai), Tassi Attila (Honda) és a szabadkártyásként az utolsó pillanatban esélyt kapó Tenke Tamás a Zengő Motorsport Cuprájával.
Hirdetés
A legtöbb versenyfutamot vasárnap láthatja a közönség. Érdemes kilátogatni a ringre, de aki mégsem szeretné a lelátókról nézni a versenyeket, az Eurosport csatornáin követheti az eseményeket. Aki pedig kimenne, de nem autóval, a 321-es jelzésű volánbusszal teheti meg, amely az Újpest-Városkapu metróállomástól indul a Hungaroring főbejáratához. Az időtervet pedig megtaláljátok a Hungaroring hivatalos oldalán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?