Ezer taxis lassíthatja a forgalmat kedden Budapesten

A januárinál nagyobb, de békésebbnek ígérkező taxis tüntetés közeleg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A januári tüntetés folytatásaként, azaz most is az Uber ellen, akár ezer taxis demonstrálhat kedden a fővárosban.


Mint azt a Népszabadság több forrásból is megtudta, jövő hét kedden a januárinál nagyobb, ugyanakkor kevésbé agresszívnek ígérkező forgalomlassítás várható Budapesten a taxisok által. Mivel a fuvarszervezők ezúttal nem tiltják a megjelenést, sőt tájékoztatót is küldtek információs rendszereiken keresztül, várhatóan ezres nagyságrendű taxis jelenhet majd meg reggel a Hősök terénél, ahonnan a Belügyminisztérium épületéhez (a Széchenyi István térre, azaz a Lánchíd pesti hídfőjéhez) vonulnak majd.
Állítólag délután 2-3 óráig tart majd a demonstráció, ami a nem a törvényi előírások szerint dolgozó személyszállító vállalkozások, így leginkább, de nem csak az Uber ellen szól.
Hirdetés
Bár a hatóságok eszközöltek néhány látványos rendszámlevételt, igazán jelentősen még mindig nem léptek fel a nem a törvényi előírásoknak megfelelően, de sok esetben akár jobb ügyfélélménnyel és olcsóbban dolgozó szolgáltatókkal szemben.
A keddi demonstrációhoz a rendőrségi engedélyeket már bekérték. Mint azt a januári tüntetés egyik szervezője a Népszabadságnak elmondta,

a mostani demonstrációt nem tervezik annyira agresszívnek, azaz nem várható egyes utak konkrét lezárása, a jóval több résztvevő miatt mégis sokkalta jelentősebb forgalomlassító hatás várható.

Azt is elárulták a hivatásos személyfuvarozók, hogy amennyiben a jövő heti megmozdulás nem hoz eredményt, úgy minden kedden készek kiállni érdekeikért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:51
    Permalink

    En nem allitom h a Taxisok szentek. De innovacionak nevezni azt hogy off-shore-ozo adokerulo cegek kiturjanak adofizeto dolgozokat sot agazatot az elegge elfogult nezetre valla. Persze fejleszthetnenek a taxisok is egy appot, remelem fognak is. Ha egy ilyen kis sz*r app az ami a hedonista celkozonsegnek annyira fontos lenne akkor meglephetnek vegre, nem lehet olyan nagy kunszt csinalni egyet, de inkabb az ara az ami mindenkinek jobban teccik, az app pedig csak hab a toran amire itt okosok hivatkoznak. Sok emberrel beseltem de mindenki inkabb az olcsosag miatt valaztja az Ubert, igy tobbet lehet pialni….

  • 2017.10.28. at 05:51
    Permalink

    Az helyet hogy az úton demonstrálnak,észre vennék a világba a fejlődést és lépnének a fejlődéssel együtt ők is,előre jutnának. Az innováció megállíthatatlan a világba el fogja őket sepreni ha még akarják állítani. Aki így gondolkodik mint a demonstráló taxisok,,az innováció gyorsan félrelöki majd mindet.

  • 2017.10.28. at 05:51
    Permalink

    Ezek szerint még mindig van legalább ezer műlt századi gondolkodású, ósdi barna öltönyös, mogorva, a rendszert és másokat hibáztató taxista, aki nem fér a bőrébe! Szembe menni a fejlődéssel, az innovatív dolgokkal, a felgyorsult világgal… Szerencsétlenek!

  • 2017.10.28. at 05:51
    Permalink

    Szerintem ezzel kapcsolatban a jogalkotoknak is lepni kellene egy olyan iranyba mint mas orszagok.
    Manchester Liverpool vonalon egyre tobb taxira van kiragasztva az UBER.
    Az utcaban is van egy taxis 10en plusz eves Astraval es lattam amint ragassza fel a matricat.
    O mondta hogy az a rendszer sokkal jobb,nem kell naluk penzt sem tartani,se kartya olvasot amiert szeretik feltorni
    a kocsijaikat.Adozas is egyszerubb vele.Es a tobbi…

Vélemény, hozzászólás?