Törpe sportkabrió a Toyotától

A japán vásárlók örülhetnek a Toyota sportrészlegéről érkező csöppségnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos kicsi az esély rá, hogy Európába is eljut a Gazoo Racing, tehát a Toyota új sportrészlegének legújabb alkotása. Pedig nagyszerű élményautónak tűnik.

A Copen név a Daihatsu palettájáról lehet ismerős, és valóban a Toyota égisze alatt működő márka üzemében gyártják az aprócska örömautót. Lehet, hogy az apró termete megtévesztőnek tűnik, de ettől függetlenül tényleg komoly élményautónak szánják, annak ellenére, hogy a motorizáltság terén hűek maradtak a kei car kategória szabályaihoz. Tehát a Copen orrában 660 köbcentis, 63 lóerős benzinmotor „tombol”. A fejlesztők tehát inkább ráfeküdtek az autó egyéb területeire, hogy azok módosításával tegyék sportosabbá a Copent. Növelték a kasztni merevségét egy első merevítő segédkeret beépítésével és a középső segédkeret áttervezésével. Finomhangolták a futóművet egyedi lengéscsillapítókkal és módosítottak az elektromos szervokormányon is.
Hirdetés
Természetesen külsejét is agresszívabbra szabták. Nem feledkeztek meg a méhsejtmintás hűtőrácsról, amely funkciójában is tényleg fontos, hiszen a motor és a fékek hűtését is egyaránt szolgálja. A lökhárító oldalsó szélesítése és a levegőkilépő nyílások pedig elvezetik a légörvényeket. Az utastérben Recaro sportülések, fekete kárpitok és szénszálas műanyagot mintázó díszbetétek hivatottak sportosabb hangulatot teremteni. A tető gombnyomásra nyílik és záródik, ráadásul többféle fényezéssel is kérhető. A GR Sport Copen novemberben érkezik meg a japán piacra, és érdekes módon a manuális sebességváltóval lesz drágább, míg a CVT-vel olcsóbb. Előbbi 6,6 millió forintnyi jenért, míg utóbbi kb. 6,5 millió forintért vihető haza. Persze tovább csinosítható a TRD (Toyota Racing Development) kiegészítőivel, például légterelőkkel, küszöbszélesítésekkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?