Van, ahol Stingerrel kergetik a gyorshajtókat

A Kia új sportszedánja lett az ausztrálok elfogóautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fordok és a Comodore-ok gyártása befejeződik Ausztráliában, így mindenképp új hatósági autókat kell beszerezniük. A Kiánál egész jól érveltek, Stingerek kapják az egyenruhát.


Elfogóautóvá avanzsál egy flottányi Kia Stinger, a koreaiak ütős formájú és hajtásláncú ötajtós kupéjából egy teljes flotta áll a rendőrség szolgálatába. Az ausztrál hatóságok által használt Ford és Comodore elfogó és járőrautók hamarosan kiöregednek, a gyártásuk viszont megszűnik a szigetországban. Mivel mindenképp új beszállítóra van szükség,

pályázatot hirdettek, amit a Kia nyert, méghozzá a 3,3 literes duplaturbós V6-os motorral szerelt Stingerekkel.

Hirdetés

A koreai sportos szedán kiválóan alkalmas lehet a feladatra, motorja 370 lóerős, 100 km/h-ra 4,7 másodperc alatt gyorsul, és még tágas is, lesz hely a kötelező felszerelésnek. Külsőre megkapják a queenslandi festést, és első körben 50 Stinger áll szolgálatba, ám a flottát rövid időn belül 200 példányra növelik. A Stinger minden teszten megfelelt, valamint a járőröknek is kimondottan tetszik a fürge mozgású koreai kupé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.07.11. at 21:21
    Permalink

    Kár, hogy tönkrement az ausztrál autógyártás, de a Kia a Stingerrel remekül érzett rá, hogy lehet a már öregecske és utód nélkül maradt ausztrál izomszedánok szellemiségét továbbvinni. Már amikor kijött, akkor az volt a véleményem, hogy a Stinger nem is annyira az USÁ-ba, hanem a “down under”-be termett 🙂

Vélemény, hozzászólás?