Csak tavasszal vág neki a Nürburgringnek a Lamborghini Urus

A Lamborghini Urus a leggyorsabb SUV szeretne lenni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különös presztízskérdés a nürburgringi rekordidő az autógyártók számára, a Lamborghini már most elárulta, hogy övőre meg kívánják szerezni a leggyorsabb SUV címet az Urus számára.


Bár még csak a héten debütált a Lamborghini Urus SUV, Maurizio Reggiani, a cég kutatás-fejlesztési igazgatója már el is árulta, hogy ezzel a modellel ismét nürburgringi rekordra hajtanak. Korábban a Huracán Performante tudhatta magáénak a leggyorsabb szériaautó címet, amit azonban elbitorolt tőle a Porsche 911 GT2 RS - 6 perc 47,3 másodperces köridővel.
Hirdetés
Az Urus természetesen nem utóbbit kívánja megdönteni, vele a leggyorsabb SUV címért indul a Lamborghini. Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio 7 perc 51,7 másodperces idejét kell megdöntenie, igaz, utóbbi (illetve az azt bizonyító videó) hitelességével kapcsolatban vannak kétségek. A Lamborghini biztosra megy: a jobb tapadás érdekében csak tavasszal vág neki a rekorddöntésnek. A cím megszerzésében csaknem biztosak, holott a 650 lóerős Urust a 680 lóerős Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid simán megszorongathatná. De persze az Urus könnyebb, 3,38 kg/lóerő arányával is a szegmens legjobbja. Meg amúgy is, a Porschéval házon belül is le tudják rendezni, hogy kié legyen a cím. Nyilván a magasabbra pozicionált Lamborghinié.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?