Duplázhat a Nissan Leaf

A Leaf következő generációjával 60 kWh-s akkut, 500 kilométer hatótávot ígér a Nissan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly jött ki a Nissan Leaf 30 kWh-s akkumulátort hozó frissítése, a következő generáció pedig már kétszeres kapacitású, 60 kWh-s akkut kaphat.


A Nissan villanyautókért felelős vezetője arról számolt be nemrégiben, hogy a következő generációs Leaf a jelenlegi hatótávjának duplázását hozza majd. Ha a mostani 30 kWh-s verzióból indulunk ki, ez már 500 kilométer megtehető távolságot jelent. Az Autoblog Green számára a kanadai villanyautó szimpóziumon, illetve kiállításon Kazuo Yajima azt is elárulta, hogy a duplázás valóban 60 kWh-s akkumulátort jelent majd. Ezzel a Leaf a Chevrolet Bolttal, illetve az Opel Ampera-e-vel egy ligában játszik majd. A megjelenés idejével kapcsolatban titokzatos maradt Yajima szan, csak annyit árult el, hogy "a közeljövőben olyan villanyautót készítenek, amelynek már nem lesznek hatótáv-problémái".
Hirdetés

Habár az új Leaf érkezésére vélhetően még egy-két évet várni kell, formájáról állítólag a tavaly debütált IDS koncepció árulkodik. A szériagyártásba küldött verzió vélhetően nem öngyilkos ajtós és karbon karosszériás lesz, a mostani Leafénél sportosabbra vett fazon és a nagyobb tengelytáv viszont maradhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?