Golfautó a Mercedestől

A legkisebb Mercedes - szerencsére csak tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A golfkocsik a valaha gyártott legunalmasabb járművek. Legtöbbjük elektromos és csak azt az alapvető igényt elégíti ki, hogy eljussunk az egyik lyuktól a másikig egy golfzsákkal, mindezt megalázóan lassú sebességgel. Ezen változtat a Mercedes tanulmánya.


Mercedes-Benz Vision Golf Cartnak hívják azt a járművet, amelynek terve egy nemrég indított dizájnverseny eredményeként született meg. Ezen megmérettetésen a pályázóknak az volt a feladata, hogy megtervezzék a tökéletes golfkocsit. A jármű vízcsepp alakú karosszériáján észrevehető, hogy ablakok és ajtók is kerültek rá, így ha golfozás közben vihar kerekedne, akkor sem kell pánikba esnünk.
Hirdetés

Vannak más érdekes funkciói ennek a szokatlan Mercedesnek, ilyen például a kormányzásra használható joystick, az iPhone dokkoló, a Bluetooth- és az USB-hozzáférés, a szélvédőre vetített kijelző, a légkondi, a hangszórók, a hűthető és fűthető pohártartó, az esernyőtartó, a nyakmelegítő, az ülésfűtés, valamint az információs és szórakoztató rendszer. A Vision Golf Cartot elektromos kerékagymotorok hajtják, amelyek lítiumion akkumulátorból kapják az energiát. Ezt az akkumulátort napenergiával és vezetékes árammal is fel lehet töltetni.
Természetes, hogy ez a jármű megmarad tanulmánynak, mert ki akarna labdákat ütögetni a pályán, ha helyette egy ilyen csodabogárral rodeózhat?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?