V8-as turbómotorral és vászontetővel jöhet a Lexus kupéja

A Lexust a legtöbben a hibrid autóiról ismerik, pedig vannak komoly sportmodelljeik is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lexus merész lépést tett 2017-ben, amikor piacra dobta az LC szériát, a márka csúcs kupéját. Hamarosan megérkezik a várva várt kabrió változat is, akár új, erősebb motorral.

Sokak szerint, az LC kupé egyszerűen egy műremek, egy guruló szobor, mely után mindenki megfordul és csodálva nézi. Megjelenése alapján a legexkluzívabb sportautók ligájába is beférne, pedig körülbelül "csak" fele annyit kérnek érte, mint a valódi konkurensekért. Hatalmas színházat csap bárhol és bármikor, főleg a V8-as LC 500. Amint megmutatták anno az LC kúpét, rengetegen vágták rá, hogy ez a forma egy kabrió változatért kiált. Nos, körülbelül két év várakozás után, úgy néz ki, hogy a tesztelés végső stádiumában jár a Lexus LC Convertible. Hiszen nemrég kapták le szemfüles fotósok a prototípust Kaliforniában. Most először láthattuk felhúzott tetővel, mely a várakozásoknak megfelelően vászonból készül majd. Elsőre igen mutatós lett így (vászontetővel) is az LC tetővonala.
Hirdetés
A fényképeken látszik, hogy már szélfogó háló is van benne, ellentétben a Goodwood-i jelenésével, mert akkor még csak egy rögtönzött ponyva feszült rajta hátul. Azt is tudjuk továbbá, hogy teljesen átdolgozott ülésekkel érkezik majd a kabrió változat. Ami azonban a legérdekesebb, hogy Scott Pruett, az észak-amerikai motorsport egyik legnagyobb legendája és a Lexus vezetéstechnikai programjának szakmai vezetője is szorosan részt vett az új változat kifejlesztésében. Ha mindez nem lenne elég, akkor a fotósok felfedeztek két látszólag hagyományos LC-t is a Convertible után. A fényképészek elmondása szerint azonban ezeknek a négykerekűeknek egészen más hangjuk volt, mint a kabrió ötliteres szívómotorjának: erőforrásuk határozottan turbósnak, azon belül is meglehetősen haragosnak hangzott. Erre a jelenségre csupán egy magyarázat lehet, a Lexus régóta rebesgetett fegyverének, egy több mint 600 lóerős dupla turbós nyolchengeres motornak hallhatták az orgánumát. Ami azt jelentheti, hogy az RC-F mintájára az LC szériából is érkezhet F Sport változat, mely tényleg az exkluzív sportautókkal versenghet majd. A másik variáció, hogy a jelenlegi LC-ben dolgozó szívó V8-at szeretnék lecserélni erre a turbós erőforrásra. Mindenesetre bármi is sül ki ebből, az rossz semmiképp sem lehet, nekünk autófanatikusok számára.
Fotók: www.cnet.com/roadshow
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?