Új funkciók és motorok a kisebb Mercedesekben

A Mercedes-Benz kicsit frissítette elsőkerekes modelljeit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mostantól minden kicsi Mercedeshez elérhető a Dynamic Select menetmódkapcsoló, és új modellek is megjelentek a B-, CLA- és GLA-kínálatban.


A Mercedes-Benz augusztusi fiatalítókúrája keretében egy picit módosított elsőkerékhajtású kompaktjain. A változások a B-osztály egyterűt, a GLA crossovert és a CLA Coupét és Shooting Brake-t érintik. Mostantól mindhez elérhető lesz a Dynamic Select adaptív futómű, amivel komfort, sport, eco és egyéni beállítások közül választhat a sofőr. A GLA-ban ezt egy terepprogram egészíti ki. A szoftveres változtatásokat sem mulasztották el, így jövő év elejétől már az Apple CarPlay és a MirrorLink megoldásokat is támogatják a kis Mercedesek.
Hirdetés

A B-osztály új belépőmotorja 1.6-os benzines, 102 lóerővel és 180 Nm nyomatékkal, mivel a B 160 gyorsulása 10,6 másodperc százig, a végsebessége meg 190 km/óra. Új a B 180 d BlueEFFICIENCY Edition, amiben a Renault (fogyasztástesztünkön is győztes) 1.5-ös dCi motorja dolgozik. Teljesítménye 109 lóerő, nyomatéka 260 Nm és tényleg nagyon takarékos: 3,6 literes átlagfogyasztást és 94 g/km szén-dioxid kibocsátást ígér. A CLA Shooting Brake-ben újak a CLA 180 d, a CLA 200 d 4MATIC és a CLA 220 d 4MATIC dízel változatok, a CLA 250-esek meg innentől 211 helyett már 218 lóerősek. A stuttgarti mérnökök találtak hét lóerőt a GLA legerősebb dízelében is, így a 220 d változat 177 lóerővel már 223 km/órát megy, és 7,7 másodperc alatt gyorsul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?