Trumpchi menni Amerika

A nap vicce: meghódítaná Amerikát a kínai Trumpchi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mókás sztorinak is elmenne, pedig a valóság szülte azt a különleges egybeesést, hogy a kínai Trumpchit Amerikának is szánják.


Itthon nem szokatlanok a csi végződésű becézések, például kocsi, zacsi vagy Jancsi. Bár kevés esélyt látok rá, hogy Kínában is elterjedt volna ez a furcsa ragozás, a Guangzhou Auto elektromos SUV-ja mégis hasonló nevet kapott. A Detroiti Autószalonon mutatkozott be ugyanis a Trumpchi GE3. Persze a kínai gyár bölcs és előrelátó módon nem ilyen névvel állította ki SUV-ját a standon. Trumpchinak kevésbé örülnének az amcsik.
Hirdetés
A dolog további pikantériája, hogy a kínai mellett később az amerikai piacra is szánják. Az első fotók a sorozatgyártásra kész verzióról csak most láttak napvilágot, és nem sokban tér el a detroiti koncepciótól. Otthonában 177 lóerőt teljesítő elektromos hajtással érkezne, hogy az amerikai változatba mi kerül, az kérdéses.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?