Király hot hatch egy béna kompaktból? Simán, ha Nismo!

A Nissan Párizsban leplezte le a Pulsar Nismo koncepciót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van úgy, hogy a virtuáltunerek nagyon belenyúlnak. Ez esetben duplán is így volt; a Nissan bemutatta a Pulsar Nismo koncepciót.


Még májusban írtunk a Pulsar Nismóról, de akkor még csak a tervezői fantázia szintjén, illetve egy digitálisan előállított grafika képében létezhetett. Valószínűleg a Nissanhoz is eljutott a nismósított Pulsar híre, de ha nem akkor sem kell meglepődni, program náluk, hogy mindenből lesz sport, vagy legalábbis sportos változat is. A Wild Speed és a Road Magazine látványterve nemcsak betalált, hanem nagyon jól is sikerült. Erre most előállt a Nismo a sajátjával, ami pár részletben tér csak el tőle.
Hirdetés


A Pulsar Nismo koncepció formái, színei hamisítatlan Nismo elemek, a kompakt mégis önálló karaktert kapott a gyári tervezőbrigádtól. Ők nem műtötték rá a 370Z Nismo orrát, ahogy a virtuáltunerek. Az alap Pulsar hosszú tengelytávja és arányai kicsit furcsák, de azért nem csúnya, csak épp nem ő a legszebb a kategóriában. Bezzeg a Nismo változat: kiszélesítve és leültetve sokkal egészségesebbnek hat, sőt még dögös is.

Mélyre lógó lökhárító, széles kerékjárati ívek, óriási légbeömlők és dupla kipufogó a hátsó diffúzor közepén. Kívülre jutott némi karbon díszbetét, a beltérbe meg sportkormány, integrált-fejtámlás kagylóülések és némi piros szín, hogy nehogy morcosak legyünk a nagy feketeségtől. A kerekeken 235/35 R 19 méretűek a gumik, a hátsó tetőlégterelő karbonszálas műanyag. A Nissan egyelőre csak annyit közölt, hogy ez a koncepció hivatott megmutatni a Pulsar sportosításában rejlő lehetőségeket. Csak annyit árultak el róla, hogy a szériakivitelénél közvetlenebb kormány és természetesen keményebb futómű van benne, illetve alatta. A motor mérete és ereje még nagy titok, de ha arra gondolunk, hogy a sima Pulsarban az 1.6 DIG-T 190 lóerős, akkor logikusan legalább 250 lóerő körüli teljesítménnyel lehet számolni. Bár ez még csak egy tanulmány, ha nem is Nismo, de lesz erősebb és sportosabb Pulsar, az biztos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?