Limitált szériás Giulia és Stelvio debütál Genfben

A Nürburgring nevével csábít a Giulia és a Stelvio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden benzinvérű számára bűvös név a Nordschleife, amely a világ egyik legélvezetesebb és legnagyobb kihívást jelentő aszfaltcsíkja. Az Alfa Romeo most felhasználja a Nürburgring nevét a Giulia és a Stelvio limitált szériás modelljeinek megjelölésére.


A Stelvio Quadrifoglio jelenleg is tartja kategóriájában (leggyorsabb SUV) a rekordidőt a Nordschleifén, ahol 7 perc 51,7 másodperc alatt ért körbe. A Giulia szintén rekordidőt futott itt a 7 perc 32 perces körével. Mindkét autót a 2,9 literes V6-os, duplaturbós benzinmotor mozgatja 510 lóerővel és 600 Nm forgatónyomatékkal, amely a Stelvio QV esetében 3,8 másodperces gyorsulást eredményez álló helyzetből 100 kilométer/órára, illetve 283 kilométer/órás csúcssebességet. A Giulia Quadrifoglio viszont 3,9 másodperc alatt éri el a százat, a végsebessége pedig 307 km/h.

Az NRING változatokból összesen 108 darab készül mind a két típus esetében. Természetesen a limitált szériáról szénszálas számozott díszbetét tanúskodik a műszerfalon, illetve kívülről leginkább a „pályaszürke” fényezés. Emellett a különleges modellek karbon-kerámia fékeket, vörös cérnával varrt, szénszálas szerkezetű Sparco versenyüléseket, a Mopartól származó szénszálas váltógombot, illetve bőr és Alcantara borítású kormánykereket kapnak.
Hirdetés


A szénszálas elemek kívül is visszaköszönnek, ugyanis elöl az embléma, a visszapillantó tükrök háza, illetve oldalt a küszöblécek is ebből az anyagból készülnek. A Giulia esetében pedig a tető is. Emellett az NRING változatok sötétített ablakokkal, aktív tempomattal, Harman Kardon hangrendszerrel és 8,8 colos kijelzővel rendelkező infotainment rendszerrel büszkélkedhetnek. Az egyedi Alfák a Genfi Autószalonon debütálnak, ám az olasz márka standján olyan újdonságok is megjelennek mellettük, mint például a Giulia Veloce Ti (Turismo internazionale), a luxuscsomagos Giulia Super, a sportcsomagos Stelvio Super, valamint a 4C, szintén két limitált szériás modellel.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?