Loeb a rallycrossban folytatja

A ralilegenda marad a Peugeot-nál, csak a szakág változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kilencszeres rali világbajnok a Team Peugeot Hansen 550 lóerős 208 WRX-jében folytatja karrierjét. A Dakar után, most a rallycrossban keres kihívásokat.


Nemrég még csak az Európa-bajnokság volt a rallycross szakág csúcsa, 2014 óta azonban itt van nekünk az amerikai mintára megálmodott világbajnokság is. Alapból a világ egyik legizgalmasabb autósportja, köszönhetően a joker körnek, Amerikában viszont új szintre vitték. Náluk teljes mértékben a nézők szórakoztatása a cél, amit különböző eszközökkel oldanak meg versenyről versenyre. A világbajnokság mezőnye is egyre népesebb, az autók egyre erősebbek, és most ebbe a világba csöppent bele Sébastien Loeb a tavalyi csapatbajnok, Team Peugeot Hansen berkeiben.
Loeb csapattársa nem más lesz, mint a 14-szeres rallycross Európa-bajnok legenda Kenneth Hansen fia, Timmy Hansen. Ha ügyesen játszanak, mind a ketten tanulhatnak a másiktól. A ralikrossz egyébként nem teljesen ismeretlen terep Loeb számára: a 2012-es X Games-en aranyérmet szerzett, 2013-ban pedig hazai Európa-bajnoki futamán indult. Már csak azon kell izgulnunk nehogy olyan legyen a bemutatkozása, mint az egykori F1-es Jacques Villeneuvenek, aki szerette kitenni ellenfeleit a pályáról. Azt már a WTCC-ből tudjuk, hogy Loeb is tud érdekes megmozdulásokat bemutatni.
Loeb hozzátette: „Nagyon izgatott vagyok, hogy egy teljes évet tölthetek a rallycross VB-n. Az évek során volt szerencsém részt venni igazán lenyűgöző versenyeken, de a rallycross – a Peugeot 208 WRX nyers erejével és versenyképességével, plusz a futamok intenzív jellegével – különleges lesz. Az autó és a szakág stratégiája teljesen új lesz számomra, ezért sokat kell tanulnom, de remélem, nagyon hamar harcba tudok szállni.” Petter Solberg, aki szintén WRC-ből ült rallycross autóba - és nem mellékesen a rallycross VB eddigi mind a két évében bajnok lett - Twitteren üdvözölte Loeb-öt: „Egy régi rivális tért vissza!”
Hirdetés
A rallycross világbajnokság április 15-én startol Portugáliában, előtte azonban elvitték az autókat játszani Are befagyott tavára, Svédországba:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?