Elektromos Cuprán dolgozik a SEAT

A SEAT nagyteljesítményű elektromos Cupra modellen dolgozik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi és VW mellett a SEAT-nál is beköszönt nemsokára a villanykorszak. Nem is akármilyen modell érkezik, egy izmos Cupra változat kap majd elektromos hajtást.


A SEAT nagyteljesítményű elektromos modelleken dolgozik, amelyek Cupra név alatt fognak megjelenni, nyilatkozta a kutatás-fejlesztés vezetője. Matthias Rabe az Arona bemutatóján beszélt az AutoExpressnek, megerősítve a vezetési élményre kihegyezett elektromos autók fejlesztését. "A Cupra nagyon fontos nekünk. Biztos vagyok benne, hogy készülni fog belőle elektromos változat" - nyilatkozta. "Az elektromos autók fantasztikus teljesítménnyel rendelkeznek és hatalmas gyorsulásra képesek, ezért a Cuprához illeni fognak az új hajtáslánc tulajdonságai."
Hirdetés

Rabe azt azonban nem árulta el, pontosan mikor érkezik az említett változat, de azt már tudjuk, hogy a SEAT 2019-ben fogja megjelentetni az első elektromos autóját, ami a Volkswagen csoport MEB platformjára fog épülni. Rabe megerősítette, hogy 500 kilométeres hatótávot céloznak meg, így egy átlagos háztartásnak nem lesz szüksége másik autóra. A SEAT hibrid és plug-in hibrid változatokat is kínálni fog a közeljövőben. "Nagyobb potenciált látunk a teljesen elektromos meghajtásban, de a belső égésű motorok és hibrid hajtásláncok továbbfejlesztése is jövedelmező ezen a ponton." - tette hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?