Ilyen lesz az új Skoda Superb belseje

A Skoda megmutatta az új Superb belterét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Skoda érdekes fogást választott a Superb körüli hírverés újraindításához. Megmutatta, milyen lesz a harmadik generáció belseje.


Korábban megírtuk, hogy már a Genfi Autószalon előtt, februárban be fog mutatkozni a Skoda Superb harmadik generációja. Az autó, ami már hagyományosan nagyobb és olcsóbb az alapját adó Volkswagen Passatnál. A 2001-es első és a 2008-as második generációt követő teljesen új kiadásról eddig csak a gyár által közzétett szkeccseket tudtuk közreadni, most viszont elég konkrét dologgal álltak elő a csehek. Megmutatták, milyen is lesz a vezetői környezet, amiből a legnagyobb autójukat lehet majd terelgetni.
Hirdetés


A végeredményt elnézve valóban a tavalyi VisionC tanulmány volt a kiindulópont. A barna-fekete színű enteriőrben nincsen semmi meglepő, de éppen ez a legfőbb erénye. Tipikus VW-csoportos egyen beltér a megszokott tiszta vonalakkal és mértani formákkal, ahol minden gomb és kapcsoló jó helyen van és minden elemnek van funkciója. Mindezt persze úgy, hogy a drágább Volkswagen Passatra azért ne legyen veszélyes, egyszerűbb légbeömlőkkel, de alapvetően hasonló hangulattal. A teljes autót a hónap közepén mutatják meg és az év közepére jut el a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    BazsaRs Ez így igaz! Kb fele annyiért hozzájuthat egy ilyen mind műszaki, mind formatervi értelemben az Audival méltán konkuráló autóhoz, Nekem tökéletes az új Skoda Superb beltere, szép, átgondolt, remekül elkülöníthető és felismerhető benne minden funkciópont, minden kapcsoló szellőzőrács stb… Minden autónak ezt az irányvonalat kellene követni a külsőt s belső kialakítás terén egyaránt.

    Marginális, s szerintem felesleges műszaki felszereltségekkel tud csak kevesebbet mint egy Audi.

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    Remélem tévedek, de ha jól látom a Superb is megkapja a Rapid óta a Skodánál (gondolom VW nyomásra) ma kötelező teli műanyag ajtópanelt. Kár lenne.

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    Ne keverjük a mérvadó és a műkedvelő kifejezéseket.

    [i]“A Skoda szerintem ritkán alkotott eredetit”[/i]
    Twindoor….(mérvadó blogger)

    Te kegyetlen hülyeségeket tudsz beszélni öcsém és ehhez a blogoddal még ideológiát is gyártottál magadnak. Gyakorlatilag van egy hely, ahol büntetlenül onthatod a baromságokat. Ügyes. :-DDD

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    Ne keverjük az önkéntes mérvadó bloggert az újságíróval. A blognak nincs kifejezett célja sem anyagi vonzata és ezen nem is kívánok változtatni.

    A Skoda szerintem ritkán alkotott eredetit, mindig volt valami “ihlet” a konszernen kívül is, meg azért sok mindent vettek le a polcról, pl kezelőszervek. Mondjuk ekkora példányszámnál már illik is valami saját arculatot kialakítani.

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    Nem ugyanaz a technika. Sok közös elem van, de nem ugyanaz. Fordíts el egy kapcsolót az Audiban, aztán a Skodában.
    Sokaknak nem kell akkora lábtér, mint ami a Superbnek van.
    Ízlésen kár vitatkozni.

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    Inkább Audi A4 mint SuperB??? Te jó ég tényleg szereted magad átvágati. Mi jó abban hogy 99% ugyanazon technikáért 1.5* annyit fizetsz és még kisebb is??
    Én akármelyiket megvehetném, A7 A5 de nem veszem mert nem tetszenek. Se kivűl se bvelül. Épp elég volt céges autónak. Nem úgy mint a Skodák. Kivűlé belül észerűbb és tetszetősebb autó. Alig várom hogy kijöjjön.

  • 2017.10.28. at 21:50
    Permalink

    Vonalzó is volt náluk, ne légy igazságtalan. :-DDD

    Hogy hajazhatna egyébként Audira, mikor a VW-t sem idézheti. Ezt neked, mértéket állítani akaró újságíró tanoncnak tudnod kellene.

  • 2017.10.28. at 21:51
    Permalink

    Megtisztelő a Skoda számára, hogy Audihoz (A4, A6) hasonlítjuk. Akinek elegendő méretben az A4 az azt vesz, Superb áron. Izlésről nehéz vitatkozni. 🙂

  • 2017.10.28. at 21:51
    Permalink

    Nem kell messzire menni, ott a konszerntesó A6, de az öreg kifutó A4 még mindig el*ázza a legtöbb konkurenset. És nem csak anyagokban. Sokkal inkább egy A4 Avant mint egy Superb.

  • 2017.10.28. at 21:51
    Permalink

    Úgy látom féltékenységből elvette a német vezetés az összes rajzeszközt és kizárólag a baltát hagyta meg a cseh dizájnereknek.

    Hátha a külsőnél megerőktetik magukat.

    Bár végül is eddig sem a formatervével hódított a Superb.

Vélemény, hozzászólás?