Beindult a Skoda Scala gyártása

A Skoda új kompaktjának gyártása elindult Mlada Boleslavban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új alapokat és egy új kategóriát is hoz a Scala a Skoda életébe, az Octaviánál kisebb, de helykínálatával közel megegyező kompakt gyártását most indították el.


Némileg átalakítja modellkínálatát a Skoda, búcsúzik a Rapid és Rapid Spaceback, helyükre érkezik az új Scala, mely minden szempontból új és más. Most először építkezik a Skoda a Volkswagen MQB-A0 padlólemezére, melyre egy az Octavia belső méreteivel rendelkező kompakt csapotthátút építettek. A Scala név lépcsőt jelent, ezzel a gyártó arra utal, hogy most más szintre lépnek. Talán sokan várták volna vissza valamelyik korábbi modell nevét, lehetséges, hogy az új modell méltó lett volna a Felicia névre, de az új elnevezéssel is jelzik a növekedést és a jövőbe tekintést.
Hirdetés

A Scala gyártása most indult be a gyártó főhadiszállásán, Mlada Boleslavban. Első körben az alapmotorral, vagyis a háromhengeres turbó 95 lóerős verziójával készülnek, de hamarosan beindul a 115 lóerős háromhengeres és a 150 lóerős 1.5 TSI modellek és az 1.6 TDI-k gyártása is. Technológiai mércével is az eddigi legkomolyabb modelljük lesz, sávtartót, holttérfigyelőt, hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt és adaptív tempomatot is kaphat, valamint teljesen ledes fényszórókat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?