Árammal is tankolható a SEAT Tarraco

A spanyol márka első plug-in hibrid modellje jövőre érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen és a Skoda után a SEAT is megkapja a konszern plug-in hibrid hajtásláncát, így már zöld rendszámmal is hazavihető lesz a Tarraco.

Nem mondhatni, hogy sokat kellett várni a Tarraco villanymotoros verziójára, a SEAT csúcsmodelljét tavaly októberben mutatták be, idén szeptemberben pedig már a Frankfurti Autószalonon csodálhatja meg a közönség a hibrid Tarracót. A Skoda Kodiaq spanyol testvére már ismert technikát tudhat magáénak, ugyanis a Volkswagen Passat GTE és a Skoda Superb iV megoldása köszön vissza a testes SUV-ban. A belső égésű erőforrás szerepét itt is az 1,4 TSI motorra osztották, mely önmagában 148 lóerő leadására képes, ehhez jön a villanymotor 114 lóerős teljesítménye, a kombinált lóerők száma pedig egészen pontosan 242, ezzel pedig a paletta legerősebb darabja lesz a PHEV változat. A modell átlagfogyasztását még nem hozták nyilvánosságra, ám annyit már elárultak, hogy 50 kilométeres lesz az elektromos hatótáv, a százat pedig 7,4 másodperc alatt futja.
Hirdetés
Nem a villanymotor lesz az egyetlen őszi újdonság a SEAT Tarraco háza táján, a plug-in hibrid verzióval együtt debütál az FR felszereltségi szint is. Az sportosabb SEAT-ok védjegyének számító betűkombináció más hűtőrács mintázatot és kissé átrajzolt lökhárítót jelent, továbbá az FR szinthez alapáron jár a 19 colos alufelni, ami plusz pénzért 20 colosra növelhető, illetve egy új szürke szín is most debütál. Belül is hoz újdonságot az FR verzió, hiszen ehhez a szinthez sportülések, alumínium pedálok és sportosabb kormány is jár. Az öt, illetve hétüléses kivitelben kapható SUV továbbra is elérhető lesz az 1,5 és 2 literes TSI motorokkal, ahogyan a kétliteres dízel is marad a kínálatban. Az hibrid változat nem csak az FR felszereltséggel lesz kérhető, ám az még kérdéses, hogy a töltőkábel nélküli modellek esetében le kell-e mondani az FR logóról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?