Most megmondhatod, hol mérjenek a rendőrök!

A Speedmarathon során te is javasolhatsz mérési helyszínt!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan 24 órás sebességmérést, úgynevezett Speedmarathont tart a magyar Rendőrség, amelynek helyszíneihez az állampolgárok ötleteit is várják.


Hat évvel ezelőtt Németországban szerveztek először Speedmarathon kampányt, amelynek sikerén felbuzdulva 2015-től már minden TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) tagállamban megtartják évről-évre a közlekedésbiztonság javításának érdekében. A 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig tartó sebességmérés folyamán a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.
Hirdetés

Azonban az ellenőrzési pontok kijelöléséhez a lakosságot is szeretné bevonni a rendőrség, ezért az állampolgárok a korábbi akciókhoz hasonlóan most is küldhetnek javaslatokat a rendőrség számára. A javaslatokat 2018. április 17-től május 3-án 24 óráig várják az illetékes rendőr-főkapitányságok.

A beérkezett javaslatok alapján a megjelölt területek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok 2018. május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről természetesen a nyilvánosságot is tájékoztatják majd. Ösztönzés gyanánt, a helyszíni ellenőrzésekre javaslatot tevők közül helyszínenként meghívnak tíz-tíz személyt, akik közelről ismerhetik meg a rendőrök munkáját. A kampány sikerét mutatja, hogy az elmúlt években az akció időtartama alatt ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a haladási sebességét, továbbá az elmúlt három évben a Speedmarathon idején nem történt halálos kimenetelű baleset Magyarország útjain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.04.17. at 21:45
    Permalink

    megint ez az ájtatos duma, mintha foglalkoznának az emberekkel egy kicsit is….nem pedig az árokból mérnének általában elbújva ::D:D:D faszom. a rendőrségnek megvannak pontosan, hogy hol vannak a baleseti gócpontok, hát mérjenek ott, mit kell itt játszani magukat.

  • 2018.04.18. at 08:18
    Permalink

    Azért az elég nagy szégyen, hogy a lakosságnak kell megmondani nekik mert maguktól olyan hülyék, hogy nem jönnek rá. Segítek. Iskolák, óvodák, lakó övezetek.

    • 2018.04.18. at 17:15
      Permalink

      Maguktól tudod hol szoktak mérni?
      30-as, 40-es tábláknál, ahol semmi értelme a korlátozásnak, de biztos a bevétel.
      Esetleg a km hosszon nyíl egyenes és jól belátható országúton a 70-es táblánál.

Vélemény, hozzászólás?