Végét járja a Lánchíd? Korlátozzák a forgalmát

A teherautók és a turistabuszok elfelejthetik a Lánchidat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma lép érvénybe a Lánchídon a korlátozás, amely a teherautókat és a turistabuszokat érinti.

Az eddigieknél szigorúbb korlátozás lép érvénybe a Lánchídon január 4-től, tehát ma reggeltől. A BKK közleménye szerint az 5 tonnánál nehezebb teherautóknak és a turistabuszoknak nem szabad a hétvégétől áthajtani a hídon. A hír talán aggasztónak tűnhet, hiszen már régóta esedékes a Lánchíd felújítása, ugyanis 30 éve nyúltak hozzá utoljára. Azonban a híd állapotát az üzemeltető, tehát a Budapest Közút az előírt hídvizsgálati szabályok alapján folyamatosan ellenőrzi. Viszont a közelmúltban elrendelt hídvizsgálati állapotjelentés megállapította, hogy az eddigieknél szigorúbban kell betartani a hídon meglévő súlykorlátozásokat.
Hirdetés
A személyautók, a furgonok és a kerékpárok továbbra is áthajthatnak a hídon, ahogy a BKK menetrend szerinti járatai is. A hídfelújítás továbbra is napirenden van, a kormány által beígért 20 milliárd forintot az új városvezetés is megkapja, így hamarosan elkezdődhet a munka, ám ez újabb korlátozásokat jelent majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?