Kompakt SUV-ot villantott a Tesla

A Tesla megvillantotta Model Y modelljét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla egy részvényeseknek tartott tájékoztató keretein belül mutatta meg az első képet a Model Y-ról, ami teljesen elektromos kompakt SUV-ként érkezik a piacra.


"Nagyon izgatott vagyok a Model Y-nal kapcsolatban. A tervünk az, hogy 2019-ben az utakra kerül." – nyilatkozta Elon Musk, a Tesla első embere. A konferencián a vezérigazgató az új platformról is beszélt, mely teljesen eltér Model 3 alapjaitól. A városi szabadidő-autó egy új gyárban fog készülni. "Nincs rá lehetőség, hogy Fremontban gyártsuk a Model Y-t, valahol máshol kell megoldanunk." – nyilatkozta Musk.
Hirdetés

A gyártó SUV-jairól beszélve Musk azt mondta a Model X-ről, hogy technikailag túlságosan összetett lett, és szerinte hiba volt a Model S platformjára építeni. "Véleményem szerint nagyot hibáztunk, amikor a Model X-et a Model S platformjára terveztük. Jobb lett volna, ha egy SUV-ot úgy tervezünk, ahogy azt a típus megköveteli, nem ráhúzni egy meglévő alapra, amire nem teljesen passzol."
Az új Model Y-ról több információ nem hangzott el, de Musk szerint ősz elején, a kamionjuk leleplezésekor további részletek várhatók. "Van még pár dolog, amit nem említettem. Érdemes lesz eljönni a kamionunk bemutatójára, mert több dolog is van, amit még nem mondtam el."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:40
    Permalink

    Mit ért az alatt hogy 2019-re az utakra kerül? – lesz működő prototípus? Két év alatt összehozni egy működő, tesztelhető járművet nem nagy dolog. Vagy azt érti alatta, hogy gyártani is fogják? Na az már nagy dolog lenne, viszont, gyáruk sincs hozzá (két év alatt nem építenek fel egyet, úgy hogy még a Model 3-nak sincs), vagy ha ha mondjuk a Model S mellett gyártják akkor meg nagyszerű lesz, mert eddig egy modelljük jött le veszteségesen a gyártósorról (X-et most ne nézzük) ezek után kettő fog (kis kapacitás miatt). A model 3-mal is milyen ígérgetések mentek eddig, mennek, jelenleg az van hogy az év vége felé már gyártják (hogy nagy tömegben hol az még kérdés) és megkapják a fogyasztók, de lesz olyan is aki csak következő évtizedben veheti át a megrendelt autót (Merkur feeling). És akkor most őszre jön a Tesla kamion….

Vélemény, hozzászólás?