Bajnok a Toyota a WEC-ben, de Alonso még nem

A Toyota egyszerre a WEC idei és tavalyi legjobbja is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszúra nyúlik a WEC szuperszezonja, hiszen már tavaly elkezdődött, ám a Toyota világbajnoki címe a konstruktőrök között immár biztos.

Sikert sikerre halmoz a Toyota a motorsport területén is, a legújabb trófeájuk például a WEC bajnoki címe, a konstruktőrök között. Habár sajnos a szuperszezonra szinte kihívó nélkül maradt a japán márka, a belgiumi versenyen mégis elég kemény ellenfelet kaptak: az időjárást. Spa-Francorchampsban még havazott is a 6 órás futam alatt, ám a drámai versenyen végül Toyota győzelem született. Méghozzá a 8-as rajtszámú TS050 HYBRID legénysége, köztük Fernando Alonso állhatott a dobogó legfelső fokára, így növelve a pilóták bajnokságában is az előnyüket.
Hirdetés
A 7-es rajtszámú TS050 HYBRID legénysége – Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López – ezúttal kénytelen volt megelégedni a hatodik hellyel. A verseny egyébként már az első körökben meghozta a drámát a már említett havazással, ami még soha nem fordult elő a WEC történetében. Azonban 25 perc elteltével már szikrázó napsütésben folytatták a viadalt a versenyzők. Ám a hózápor később is visszatért, majd intenzív esőzésbe váltott, amely miatt végül néhány perccel korábban intették le a futamot. A szuperszezon azonban tartogat még meglepetéseket, hiszen a Le Mans-i 24 órással zárul, amit a Toyota tavaly megnyert és sporttörténelmi pillanat lehetne, ha idén – egy szezonon belül kétszer – is megnyerik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?