WeShare: a Volkswagen autómegosztós szolgáltatása

A Volkswagen is belépett az autómegosztó-piacra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német gyártó szolgáltatása Berlinben indult el, de a közeljövőben némi terjeszkedés várható.

Egyre népszerűbbek az autómegosztós szolgáltatások, és ebből gyártóként a Volkswagen sem szeretne kimaradni. Éppen ezért indította el Berlinben a WeShare autómegosztós szolgáltatást, amellyel összesen 1500 db e-Golfot állít hadrendbe a főváros útjain.
Ez a 100%-ban zöld rendszámú, elektromos járműflotta csupán a kezdet: a jövő év elején további 500 e-up! miniautó fogja követni az e-Golfokat a sorban, míg 2020 közepén az új, teljesen elektromos ID.3-as néhány darabja is a kollekció részét képezi majd.
Hirdetés

A WeShare egyébként egy free-floating rendszer, bérleti állomások nélkül: minden művelet egy digitális alkalmazáson keresztül működtethető (ilyen a hazai GreenGo, MOL Limo és DriveNow is). A bevezetés során az ügyfelek 19 eurocent / perces viteldíjjal számolhatnak, de szeptemberben a díjszabás 29 eurocentre fog növekedni, regisztrációs és külön repülőtéri díjak nincsenek. A szolgáltatás igénybevételéhez szükség lesz egy okostelefonra, valamint egy hitelkártyára, és egy németországi bejelentett lakcímre is.
No meg arra, hogy a sofőr betöltse már a 21. életévét, és legalább 1 éves tapasztalata legyen az utakon. A WeShare szolgáltatási területe egyelőre 150 négyzetkilométert fed le, de a flotta bővülésével párhuzamosan, ez a terület is növekedni fog. A töltést a berlini nyilvános töltőpontokon lehet majd megoldani, de a Lidl és Kaufland 70 üzleténél további töltőpontokat hoztak létre a cél érdekében.
A szolgáltatás a tervek szerint 2020-ban már Hamburgban is elérhetővé válik, míg Prágába a Skodával karöltve (a Citigo iV által) vinné el a szolgáltatást a Volkswagen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?