Nem menekülhetett a rendőrök elől az M5-ösön lövöldöző autós

Agresszió az utakon, hazánkban: konfliktus és lövöldözés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szombat este egy BMW-s rálőtt egy Nissanra, miután "közlekedési konfliktusba" került vele. A rendőrség már hétfőn előállította a gyanúsítottat.


Minden közlekedési (és persze nem közlekedési...) incidens kapcsán alap, hogy nem érdemes belemenni, ha pedig belekerültünk, igazunk elengedésével is érdemes minél hamarabb kikerülni belőle, hogy ne fajuljon odáig az eset, mint például egy Nissan és egy BMW sofőrjének múlt hét szombati konfliktusa, ami kapcsán az alábbi közleményt tette közzé a police.hu. "A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi 2019. március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába közlekedett BMW típusú személygépkocsijával, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissan típusú gépkocsit vezető román állampolgárságú férfival. A konfliktus során a BMW sofőrje egy fegyverrel, vagy annak utánzatával lövést adott le a másik gépjármű irányába, amely annak karosszériáját eltalálta, de személyi sérülést nem okozott. Ezek után a román férfi lehajtott az autópályáról az M0 autóút irányába.
A dabasi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a BMW vezetőjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2019. március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak. A 45 éves férfi lakcímén tartott kutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, amely utóbbi eszköz a kirendelt igazságügyi fegyverszakértő véleményében foglaltak szerint lőfegyvernek minősül.
Hirdetés
A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására"

Az elfogásról az alábbi videót tette közzé a Terrorelhárítási Központ.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?