A retro mánia káros hatásai mutatkoznak ezen a Corvette-en

Alaposan eltévesztette a kort ez a Chevrolet Corvette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megszámlálhatatlan olyan átalakítás született már, amire épkézláb magyarázatot találni nehéz. Itt is rezeg a léc, nem egyértelműen ciki, csak ha jobban belegondolunk.


Restomodnak hívják a tuning azon ágazatát, ahol korokat mosnak össze, jellemzőbb az, mikor egy veterán karosszériába kerül új technika, de van úgy, hogy csavarnak rajta egyet. Ebben a helyzetben is ez történt, ugyanis régi külső került egy újabb autóra, talán ez a szerencsétlenebb változtatás. A retro karosszéria ebben az esetben az első Chevrolet Corvette-et idézi, az áldozat pedig egy 2001-es Z06, vagyis egy nagyjából 40 évvel fiatalabb autó.
Hirdetés

A Corvette-ek hagyomány szerint üvegszálas karosszériával készülnek a mai napig, így a veteránt idéző külső elemek is ebből készültek, ha az orra nem is, a hátulja már kellőképpen esetlenül sikerült. A Chevrolet nem lépett volna ennyire rosszat soha, ezt is egy kisebb műhely alkotta, az Advanced Automotive Technologies ráadásul állítólag 200 ilyen autót épített. Messziről még nem is annyira rossz, közelről már egyre ijesztőbb, mindenesetre vezetni még mindig jó lehet, mivel a technikához nem nyúltak. Jelenlegi tulajdonosánál - aki most árulja - kicserélték a motort, a John Lingenfelter féle LS6 pedig valahol 500 lóerő fölött teljesít, pontos adatokat sajnos nem közöltek róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.01.08. at 09:31
    Permalink

    Ez így egy köpedelem. Európa jobb, kifinomultabb ízlésű régióiban (Skandinávia, Benelux államok, Svájc, Németország stb.) egy darabot sem lehetne eladni ebből a gnóm izéből. Az oroszok viszont biztosan vinnék, és lehetne villogni vele Hévizen, a szintén szemétdombra való, ízléstelen ruháikkal együtt.

  • 2019.01.08. at 09:34
    Permalink

    A cikkhez:

    Van benne egy vesszőhiba (“…a veteránt idéző külső elemek is ebből készültek , és ha az orra nem is…”), egy szóismétlés (“Messziről még nem is annyira rossz, közelről már egyre ijesztőbb, minden esetre vezetni nem lehet rossz), és a “mindenesetre” egy szó.

Vélemény, hozzászólás?