Láthatáron a legkeményebb T-Roc

Alaposan kigyúrta magát a kis VW SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Golf R technikájával és 300 lóerővel érkezik a Volkswagen T-Roc csúcsverziója.

Kőkemény sportverziót készítettek a T-Rocból. A Volkswagen nem vette félvállról a csúcsmodellt: a legerősebb T-Roc azonos technikán osztozik a Golf R-rel és az Audi TTS-sel, amely egy 2 literes turbómotort és 300 lóerős teljesítményt jelent összkerékhajtással és hétfokozatú DSG váltóval. Ezzel a teljesítménnyel a nulláról százra gyorsuláshoz elegendő 4,9 másodperc, a végsebesség pedig elektronikus korlátozással 250 km/h. Érdekes módon a menetstabilizáló elektronika teljesen kikapcsolható, így a sofőr felügyelet nélkül uralhatja mind a 300 lóerőt. Átdolgozták a futóművet is: a felfüggesztés keményebb hangolású lett, az autó hasa pedig lejjebb került a normál verziókhoz képest. A fék tekintetében sincs szégyenkezni valója: a megállásról a Golf R Performance Package fékei gondoskodnak.
Hirdetés
A technika mellett külső és belső módosításokat is kapott a T-Roc R, melyek a teljesítményhez mérten egészen szolidra sikerültek. Hátul négy kipufogóvég és átrajzolt lökhárító hívja fel a figyelmet a sportos változatra, elöl pedig nagyobb hűtőnyílású lökhárítók szúrhatnak szemet. Az R változathoz alapáron adják a 18 colos felnit, felárért 19-es rendelhető hozzá. A 300 lóerős kiadás új kormánnyal és sportülésekkel lett gazdagabb. Házon belül is akad konkurenciája a T-Roc R-nek. Aki nem ragaszkodik a SUV-os körítéshez, az ugyanezt a technikát megtalálja a Golf R-en kívül az Audi S3 és a SEAT Leon Cupra alatt is, de van SUV is: a SEAT Ateca Cupra is ugyanezen a hajtásláncon osztozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.03.02. at 19:11
    Permalink

    ez sem egy szépség. eldobhatnák végre a vonalzót a németek, vagy legalább csak a design felééig használni…..jó példa lehet látni. Golf 5 Gti csupa gömbölyű vonal, golf 6 Gti gömbölyű és egyenesebb vonalak nagyjából harmonikusan, Golf 7 gti csak egyenes vonalak 😀 Golf 6 Gti/R vonalat kellene sztem tovább fejleszteni.

Vélemény, hozzászólás?