Forgatás közben bukott le a Hyundai Kona

Álca nélkül fotózták a Hyundai új crossoverét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreaiak már néhány hete szivárogtatják a részletfotókat új modelljükről, most viszont a hivatalos bemutató előtt sikerült leplezetlen képeket készíteni róla.


Egyelőre még nincsenek pontos információk az új Hyundai Kona bemutatásának időpontjáról, de állítólag heteken belül, idén nyáron bemutatkozik. A május elején megjelent kémfotóknál is részletgazdagabb képek készültek a Hyundai városi crossveréről. Madrid belvárosában kapták lencsevégre, minden bizonnyal reklámfilmet forgattak róla. Első pillantásra látszik, hogy a formatervezők új köntöst alkottak, már ami az orr részt illeti. Az autó elején domináns a kettéosztott fényszóró, az új hűtőrács, és különleges a mélyre került ködlámpa is. A hátsó rész stílusa erősen hajaz a Tucson nagytesóra. Összességében elmondható, hogy dinamikus és merész formát kapott a hamarosan érkező Kona.
Hirdetés

A karosszéria alatt az i20-as és i30-as alkatrészeiből gazdálkodtak a tervezők, a motorpaletta benzines része is ezen modellekből kerül majd át. 1,0 és 1,4 literes turbósok várhatóak, nagyobb lökettérfogatot maximum a dízelek kapnak majd. A fronthajtás mellett összkerékhajtással is rendelhető lesz. A már gyári videón is feltűnő beltérről már korábban kiderült, hogy az előző modellek formavilágát követi, nem fog hiányozni az érintőképernyős infotainment rendszer sem. A Renault Captur, a Nissan Juke, és a még bemutatásra váró Volkswagen T-Roc vetélytársának szánt Kona a nyári bemutató után őszre már a hazai kereskedésekbe is befuthat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?