Újra úton a Renault 118 éves Type C-je!

Angliában is szülinapozik a Renault

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén ünnepli 120. születésnapját a Renault, amit egy több országon átívelő ünnepségsorozattal tesz még emlékezetesebbé. Most Anglián a sor.

A francia gyártó 1898-ban kezdett bele az autógyártásba, és mindössze 5 évre volt szüksége ahhoz, saját motorral lássa el a műhelyükből kikerülő gépkocsikat. Ezt a jeles évfordulót most a híres „London to Brighton Veteran Car Run” felvonuláson ünneplik meg, ahol az említett útvonalat 1905. előtti gyártású autókkal teszik meg.
A 60 mérföldes úton rendezett vonulást a Renault mintegy 19 veterán autóval tervezi végrehajtani, amik közül az egyik a legendás Type C lesz. Ez egy 1900-as gyártású autó, amely egyben a francia márka első négyüléses modellje is. A kicsike 4,5 lóerős, 400 köbcentis motorral rendelkezik, melynek maximális sebessége 35 km/h.
Hirdetés

A Veteran Car Run november 4-én, vasárnap hajnalban indul a Hyde Parkból, és a brighton-i Madeira Drive-on lesz a befutó. Várhatóan több mint 400 darab, 1905 előtt gyártott autó vág neki a 60 mérföldes útnak. Mindenesetre sűrű hétvége lesz ez a Renault UK számára, hiszen november 3-án élvonalbeli elektromos technológiáját mutatja majd be a Regent Street Motor Show-n – így kapcsolódik össze egyetlen hétvége alatt a vállalat múltja, jelene és jövője.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?