Argentínában a WRC, fókuszban Loeb és Ogier

Argentin rali: jöhet a nagy murvás összecsapás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A napokban a ralivébé ötödik futamát rendezik, az utolsó előttit, amin a félig visszavonult Loeb mester még elindul. Vajon a Citroën sztárja vagy a Volkswagennel szárnyaló Ogier győz?

Szerdától szombatig rendezik az Argentin ralit, a WRC ötödik futamát, s a nagy kérdés, a legérdekesebb az, hogy Loeb vagy Ogier lesz-e a gyorsabb. Egykori csapattársak, mester és tanítványa. Mindkettő francia, mindkettő István, na jó, Sébastien. A 29 évével fiatalabbik Ogier is azt az utat járta és járja, amin a 39 esztendős Loeb a csúcsra jutott, legfeljebb az a különbség, hogy a kilencszeres világbajnok Loeb maradt a mindenkori kenyéradó PSA szolgálatában, míg az első koronázása felé haladó Ogier átpártolt a Volkswagenhez. Ahhoz a Volkswagenhez, amely irgalmatlan befektetéssel első nekifutásra szenzációs technikát rakott a feneke alá, de persze Ogier sem egy fakezű pilóta, mint ahogyan azt már a citroënes időszakban is megmutatta, amikor egy-egy meccsen még Loebnél is ügyesebbnek bizonyult. Mármint murván, és most murvás rali következik Villa Carlos Paz központtal, s a híres El Condor szelektívvel. Meg még 13 másikkal.
Hirdetés
Loeb ugye már egyéb vizekre evez (FIA GT, Le Mans, Porsche Szuperkupa, Pikes Peak, WTCC), s idén csak négy ralin vesz részt. Az elsőt, az aszfaltos Montét lazán hozta, majd a svéd hóban Ogier elkalapálta. Hiányában Ogier fölényesen nyerte a mexikói és a portugáliai murvás ralikat (pontelőnye tetemes), így talán neki áll a zászló. Ugyanakkor a legutóbbi 7 (!) Argentin ralin Loeb végzett az élen... Az ex-tornász mondjuk azt nyilatkozta, hogy mivel murván utoljára tavaly ősszel ment, tuti hátrányban lesz. Ogier is bölcsen beszélt, midőn ekképp fogalmazott: "Várom a harcot Loebbel, azonban számomra a vb-elsőség a legfontosabb." Ergo jó lesz neki egy második hely is Dél-Amerikában, ha úgy adja ki...
A gigászok levesébe esetleg Hirvonen vagy Sordo (DS3), Latvala vagy Mikkelsen (Polo), még Östberg (Ford Fiesta) köphet bele, de óriási meglepetés lenne, ha nem az egyik Seb pezsgőzne majd a céldobogó legfelső fokán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?