Hivatalos: bemutatkozott a Mercedes GLE

Átcímkézett ML: gyári képeken a Mercedes-Benz GLE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

New Yorkban debütál, már most látható a Mercedes új névrendszere szerinti, GLE névre átkeresztelt nagyobb méretű SUV, azaz az ML frissítése.


Már tavaly óta tudjuk, hogy a Mercedes átnevezi szabadidő-autóit, az ML-ből GLE lesz. Utóbbi a New York-i Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, de gyári képeken már most látható. Lényegében egy frissített ML-t jelent az "új" modell. Friss a hűtőmaszk és az első-hátsó lökhárító, valamint a természetesen akár teljes egészében ledes lámpák sora is.
Hirdetés

A sportosabb izmosabb AMG verziókon diffúzoros a hátsó lökhárító, kétszer kettes a kipufogóvég, egylamellás a hűtőmaszk - szemben a többiek kétlamellásával. A megújult alufelni-kínálat csúcsmérete 20 colos, újdonság a titánszürke árnyalat.
Miként a külső, úgy a belső is alapvetően az ML-é. Új a három-, de alul duplaküllős, természetesen multifunkciós és bőrbe varrt kormánykerék, a tabletszerű központi kijelző és a kárpitvilág is.
A motortér 4-6-8 hengeres egységeket rejthet. Benzinesből a 333 lóerős ikerturbós 3,0 literes az alap, mellette 4,7 literes, szintén biturbó 435 lóerős is elérhető - Mercedes-Benzként. Mercedes-AMG modellként pedig további két benzines választható, a GLE 63 AMG 5,5 literes, ugyancsak biturbó V8-asa 557 lóerőt és 700 Nm nyomatékot ad, amivel 4,3 másodperc alatt képes 100 km/órára gyorsítani. A GLE 63 AMG S gyári chiptuninggal 585 lóerőt és 760 newtonmétert tud, 4,2 másodperc a gyorsulási értéke.
A dízelek alapja a jól ismert 2,1 literes, ugyancsak ikerturbós, 204 lóerős négyhengeres benzines, van továbbá a 258 literes, 640 Nm nyomatékú V6-os 3,0 literes, ami GLE 500 e 4Matic néven konnektoros hibridként, 442 lóerős rendszerteljesítménnyel és 650 Nm csúcsnyomatékkal is elérhető. Utóbbi a kínálat legtakarékosabb modellje, 3,3 l/100 km kombinált fogyasztását 8,8 kWh-s lítium-ion akkumulátorával elérhető 30 kilométeres (akár 130 km/órás tempót engedő) emissziómentes üzemével hozza.
A New York-i debütálás után a GLE piaci bevezetése a második negyedévben várható Európában és így hazánkban is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?