Ilyen lehet majd a gyártásba kerülő Audi Q8

Audi Q8: koncepcióból képzelt valóság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Detroitban még koncepcióként debütált az Audi Q8, amit jövőre várhatunk szériagyártású modellként. Indiában már utóbbit is megrajzolták.


Izgalmas koncepcióként és plug-in hybrid hajtáslánccal mutatkozott be Detroitban az Audi Q8, mely alapján jövőre várható a négykarikások Amerikában közép-, Európában nagyméretű SUV-kupéja. Róla részletesebben korábbi hírünkben, most annyi az újdonság, hogy az indiai SRK Designs, azaz Shoeb Kalania megrajzolta a koncepció alapján a képzelt szériamodellt.
Hirdetés
Terve alapján - és amúgy minden bizonnyal - marad az Audi-kínálat legnagyobb hűtőmaszkja. Marad utóbbin a hangsúlyosabb függőleges lamella, de az sűrűbb lesz a tanulmányon látottnál. Az indiai dizájner szerint az Audi nem fogja bevállalni a tanulmányautó élénk fényezését, mi viszont erősen reménykedünk benne, hogy igen. Sanszos, hogy búcsúznunk kell majd a koncepciómodell rejtett, érintésérzékeny kilincseitől, ahogyan az is borítékolható, hogy az ajtók ablakai keret nélküliek maradnak, s minden bizonnyal az Audi Quattro ősmodellt idéző C-oszlop is a présgépekbe kerül.

Az utastérben is hagyományos gombok válthatják az érintésérzékenyeket, a digitális műszerblokk viszont minden bizonnyal megmarad, legalább opcióként. Alapáron bizonyára a koncepciómodellénél hagyományosabb hátsó ülést kap majd a Q8, de opcióként akár a két szeparáltabb, tablet-szerű kezelőfelülettel elválasztott fotelpár is elérhető maradhat. A motorpaletta biztosan fog kínálni dízelt, de megmaradhat a koncepcióban látott 333 lóerős 3,0 literes TFSI V6 benzinmotor és 135 lóerős villanymotor párosából álló hibrid hajtáslánc is. Utóbbival a tanulmányautó 5,4 másodperces 100 km/órára gyorsítást és 60 kilométeres emissziómentes hatótávot ígér, mindössze 2,5 órás töltési idő mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?