A Lexus ügyfelei a legelégedettebbek Észak-Amerikában

Az ACSI ügyfélelégedettségi ranglistájának élén a Lexus áll

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb ügyfélelégedettségi felmérésén, az ACSI listán sorozatban harmadik éve végez az élen a Toyota luxusmárkája.

Ha távolabb nézünk a múltba, akkor is nagyon szép eredményekkel végzett a Lexus. 2011 óta minden évben dobogós helyen végzett a Lexus az USA egyetlen országos, iparágakon átívelő ügyfélelégedettségi felmérésén. Az ACSI egyébként az American Customer Satisfaction Index rövidítése, amit a Michigan-i Egyetem és szakmai partnerei által 1994 óta állítanak össze. Évente mintegy 300 ezer válaszadó bevonásával, évről évre 46 iparág szereplőinek teljesítményét mérik a fogyasztók szemszögéből.
Idén minimális, 1 százalék visszaeséssel biztosította be abszolút és luxuspiaci első helyét a Lexus, miközben a tömegpiaci és prémium szereplők körében átlagosan 3,7 százalékkkal csökkent a vevők elégedettsége. Szegmenstől függetlenül egyetlen olyan szempont sem volt a 12 vizsgált terület (megbízhatóság, menetteljesítmények, kényelem, biztonság, külső megjelenés, belső kialakítás, mobilalkalmazás minősége és megbízhatósága, weboldal, technológiai tartalom, garancia és üzemanyag-fogyasztás) között, ahol javult volna a vásárlók megítélése. A legtöbb bosszúságot a túlzott üzemanyag-fogyasztás okozza a tulajdonosoknak. Ugyanakkor a Lexus pont ezen a területen brillírozik, ugyanis számos teszt és mérés igazolta, hogy a márka hibrid járművei nemcsak papíron takarékosak, de a valóságban is kevesebb üzemanyagot igényelnek. A Green Car Congress például tavaly a legtakarékosabb luxusautónak kiáltotta ki a Lexus ES 300h szedánt.
Hirdetés
A Toyotának sincs oka szégyenkezni egyébként, hiszen a tavalyi második helyét megőrizve idén is ezüstéremmel zárta a megmérettetést. Ahogy a Lexus a luxusszegmensben, úgy a nem prémium márkák versenyében a Toyota sem ért el dobogósnál gyengébb helyezést 2011 óta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?