Új elektromos szuperautó az Auditól

Az Audi egy teljesen új elektromos szuperautót tervez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem igazán fogták még meg a közönséget az elektromos szuperautók, ennek ellenére a gyártók nem mondanak le róluk. Most épp az Audi tervez egy új modellt.


A Car&Drive magazinnal készített interjúban Peter Mertens, az Audi műszaki fejlesztési részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy egy elektromos szuperautó már tervben van, és azt szeretné, ha minél előbb el is készülne. Szerinte az Audi, mint márka fontosnak tartja a szupersportautók szegmensét, melyben komoly játékosként van jelen. Arról nem esett szó, hogy mikor érkezik az autó, de Mertens szót ejtett egy 800 Voltos töltőrendszerről, ami a szériakivitelű Porsche Mission E-nél alkalmazotthoz hasonló lehet.
Hirdetés

Azt is elárulta, hogy ez a töltőrendszer az ár megugrásához vezet, de szerinte ebben a kategóriában ez sosem számított. Azoknak a teljesítményt kedvelő rajongók, akik nem engedhetik meg maguknak a szuperautókat, jó hír, hogy józanabb árú modellek is érkeznek. Mertens szerint a jövőben az e-tron modellekből S és RS változatok is készülhetnek majd. Ezen kívül idővel plug-in hybrid változatok is gyártásba kerülnek, S és RS típusokban egyaránt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:15
    Permalink

    Az nem is kérdés, hogy kívánatosabb szupersport kocsi jelenleg nincs a piacon mint az R8 V10 Plus (pláne hogy most végre kijött spyder verzióban is… ) semmi sem üt ekkorát jelenleg… (na jó talán egy Aston Vanquis Volante S lehet jobb de ez már nézÅ‘pont kérdése)… de azt hogy ezeket a gyönyörű pláne szívó benzinmotorral ellátott élvezeti gyönyörűségeket a 4es6os villamoséval megfelelÅ‘ hanggal párosítsuk, az nagyon nonszensz … bármennyire is meglepÅ‘ egyre nyitottabb vagyok a villamos verdák felé… ott az Ampera, vagy az i3…. mindegyiket simán elvállalnám napi lófaszjóskadugózásra a sok tahó között… de a fejedelmi pillanatokra egy rendes szívó nyitott sportkocsit szeretnék… (persze ha a fazék mellett lennék, így marad a jó öreg verdám ami szintén tökéletes mellesleg… ) jóccakát

  • 2017.10.27. at 17:15
    Permalink

    Szánalmas ez az erÅ‘lködés… Ráadásul ez csak egy R8 utánérzés csak. Az Audi szerethetetlen. Orwelli falanszterben működÅ‘ uniformizált fogyasztóknak valók a “szép, új világban”.

Vélemény, hozzászólás?