Q6 h-tron, az Audi újdonsága Detroitra

Az Audi hidrogénhajtású crossover prototípust villant januárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tisztán elektromos hajtás után most a hidrogéncella felé fordul az Audi. Q6 h-tron néven várható egy ilyen koncepció januárra.


Ősszel, Frankfurtban még e-tron quattro koncepcióval mutatta meg az Audi, hogy milyen irányú továbblépésben gondolkozik - ha már manapság temetjük a robbanómotort. A tisztán elektromos, luxus szabadidő-autó után most annak némileg átgondolt változata, az üzemanyagcellás Q6 h-tron kerül terítékre. A hírek szerint a januári Detroiti Autószalonra időzített bemutatóval egy újabb alternatív hajtású változat jelenhet meg. Ez szintén a ma futó hosszmotoros nagy Audik platformjára, az MLB Evóra épül, de vaskos akkumulátorcsomag helyett hidrogéncellát hord a padlójába építve.
Hirdetés

A hajtómotor itt is elektromos, de a mozgáshoz szükséges áramot nem hálózati feszültségből nyeri a Q6 h-tron, hanem hidrogén oxidációjával termeli meg magának. A ma megint divatba jött tüzelőanyag-cellás megoldás igazából csak másodlagos. A lényeg, hogy egyre közeledik a Tesla Model X ellenfelének szánt, alternatív hajtást is kínáló Audi Q6 bemutatója. A szériamodellt 2017-re várhatjuk, a januári Detroiti Autószalonon nyilvánosságra kerülő második tanulmány után meg már jön a szériaváltozat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?