Kabrióként is elkészült Putyin kedvenc limuzinja

Az Aurus Senat nyitott változata sem távolodott el a Rolls-Royce világától, legalábbis a kinézetében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tervezők sokat gondolhattak a Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe modellre, amikor megalkották a Senat nyitott változatát, bár ez nem meglepő, hiszen a zárt változat sem áll távol a brit luxusautótól.

A Vörös téren, egy katonai parádén debütált a nyitott tetejű kivitel. Az új változatról nem sokat árult el a gyártó, de az jól látszik, hogy a kabrió az A oszlopig megegyezik a Senat szedán változatával. A kabrió kivitel hosszabb első ajtókat kapott, mely megkönnyíti a beszállást hátra, illetve a hátsó részen található még különbség, ott ugyanis kissé változott a csomagtérajtó formája, de az impozáns megjelenés és a Rolls-Royce utánérzet változatlan. A hasmagasság két centivel csökkent, bár kabriós mércével még így is magasnak tűnhet, de az orosz útviszonyok mellett nem célszerű a túlzott ültetés.
Hirdetés
Ahogy a külső tekintetében, úgy a belsőben sincs radikális változás, a szellősebb verzió a szedán berendezését kapta meg. A katonai parádén szereplő példány kapott néhány speciális módosítást: kikerült belőle az anyósülés, a helyére pedig mikrofonok költöztek, illetve egy kapaszkodót is építettek bele, hogy menet közben könnyebb legyen állva tisztelegni, de az ilyen extráknak nem sok hasznát lehetne venni a hétköznapokban, így nem várható, hogy a polgári példányokba is bekerülne. A motor is ismerős lehet, a Senat V8-as erőforrását kapta meg a Senat Convertible, 590 lóerővel és 649 Nm nyomatékkal, itt is hibrid hajtás társul a nyolchengeres blokkhoz. A közel 600 lóerő átviteléről egy kilencfokozatú automata váltó és összkerékhajtás gondoskodik. Az áráról egyelőre nincsenek hírek, de még az sincs megerősítve, hogy készül-e belőle bárki számára megvásárolható változat, vagy csak egy szűk réteg élvezheti az orosz luxust.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?