Európába jön a Mustang Bullitt

Az egykori filmsztár Mustang reinkarnációja Európába érkezett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Természetesen Amerikában jóval nagyobb a Bullitt című film kultusza, ám Európában is sokakat megérintett, szóval sokan örvendeznek most, hogy az új Ford Mustang Bullitt megérkezett az öreg kontinensre.


Miért olyan népszerű az autórajongók körében a Bullitt című film? Nos, a filmtörténelem egyik legszebben komponált autós üldözése is látható benne. Steve McQueen (Frank Bullitt) az egyik jelenetben tíz percen keresztül menekül az őt üldöző bérgyilkosok elől San Francisco utcáin egy 1968-as Ford Mustang GT fastback kormánykerekét forgatva.

Az új Mustang Bullitt az egykori filmsztár elődjének állít emléket. Motorterébe egy ötliteres V8-as egységet építettek. A Bullitt erőforrásában átalakították a szívórendszert, valamint a Shelby GT350-ben használt, 87 milliméteres fojtószelepekkel kiegészített szívócsonkot illesztették bele. A teljesítményét 475 lóerőre tornázták fel, míg a forgatónyomatéka 569 Nm.
Hirdetés

A modell külső dizájnja is rendkívül látványos. A karosszéria zöld színe szinte majdnem ugyanolyan, mint az ikonikus elődé. A 19 colos, fekete könnyűfém keréktárcsák szintén a ’68-as modellére hasonlítanak, ám mögöttük a Brembo vörös féknyergei láthatók. A filmre még a Bullitt feliratos tanksapka is utal. Az utastérben szintén nem fogták vissza magukat a tervezők. A Recaro sportülések mellett természetesen a számozott plakett és a jobb oldali utas előtt trónoló Mustang felirat is gondoskodik az autó egyediségéről. Továbbá az 1000 wattos, 12 hangszórós hangrendszer is segíthet a feltűnősködésben, ha az utasok eléggé feltekerik a hangerőt.

A Genfi Autószalonon kiállították az eredeti, a filmben is szereplő 1968-as Mustangot, amelyben 6,4 literes, V8-as motor dolgozik. Emellett érdemes még megemlíteni, hogy Steve McQueen unokája, Chase egy saját üldözéses jelenetet forgatott a svájci Alpokban a Ford segítségével, megpróbálva a mai mozikedvelőknek átadni a Bullitt hangulatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?