A Chiron tervezője készíti az új luxus Hyundai-okat

Az ex-Bugatti dizájnert szerződtette a Genesis az új luxus Hyundai-ok tervezéséhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Genesis, mint a Hyundai-ról leválasztott luxusmárkaként él már egy ideje, viszont látványban nem nyújtanak túl sokat. Megtalálták rá a megoldást, Sasha fog gondoskodni róla.


Nagy terveik voltak a Genesissel, de a Hyundai luxusautóit nem könnyű egyszerű formatervvel eladni. Nagy lépést tettek ennek értékében, szerződtették Alexander Selipanovot, vagy ahogy a szakmában becézik, Sashát. Leghíresebb munkája az új Bugatti Chiron, ütős vonalakkal álmodta meg, hajaz a Veyronra, mégis egész más és annál sokkal brutálisabb a megjelenése. Az általa rajzolt Porsche 911 sem volt egyszerű, persze nem szabad ugyanezeket várni majd a Genesis autóinál, azért reméljük, kicsit gatyába rázza majd a márkát.
Hirdetés
Sasha már viszonylag régóta a Volkswagen konszern márkái között ingázott. Miután lediplomázott a kaliforniai dizájner főiskolán jármű formatervezőként, a németországi Volkswagen Design Center-be szerződtették. Több modellen is dolgozott, 2010-ben például épp a Lamborghini csapatát erősítette, amikor a Huracán készült. 2014-ben került a Bugattihoz, elkészítette a Vision Gran Turismo tanulmányt, majd nem sokkal utána a Chiront. 2017 januárjában kezd a Genesisnél, állítása szerint komoly kihívásnak érzi, és alig várja az együttműködést a Genesis csapatával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:31
    Permalink

    Sok minden kell még a Genesishez, hogy “gatyába legyen rázva”, elsősorban a modellkínálat bővítése és SUV-ok piacra dobása. Nyilván az is benne van a pakliban, hogy a koreaiak nagyratörő tervei megbuknak, de én bízom a sikerükben. Egyébként abszolút nem értem, mi a baj a már piacon lévő Genesisek formatervével: szerintem úgy jó, ahogy van.

Vélemény, hozzászólás?