Elkészült az eddigi legerősebb dízel 1-es BMW

Bedurvult az AC Schnitzer, elkészítette a BMW 150d-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német tuningcég általában finomhangolja az egyes modelleket, most viszont egy teljes szívátültetést hajtott végre. Az M550xd motorját építették be az 1-es sorozatba.


Múlt hónap végén számoltunk be arról, hogy a BBM Motorsport egy nem mindennapi 3-as dízelt alkotott meg. Erre tett rá most egy lapáttal az AC Schnitzer. Szintén a BMW M550xd-ből ismert háromliteres három turbós dízelt építették be egy háromajtós 1-es orrába. A szívcserén kívül néhány további módosítást is végrehajtottak. Nem mintha nem lenne bőségesen elég a 381 lóerő és a 750 Nm forgatónyomaték, a kerek számok és a könnyebb megjegyezhetőség kedvéért 400 lóerőre és 800 Nm-re húzták fel a gépet.
Hirdetés

Ezekkel a módosításokkal a 150d 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, de ami ennél is nagyobb szám, az a 80-180 km/órás sprint, amelyhez csupán 7,9 másodperc szükséges. A menetdinamika mellett a külső megjelenés is változott. A sportosabb lökhárítók, a karbonszálas tükörborítás és a hátsó légterelő mellett 18 vagy 20 colos felnik közül választhatunk. Utóbbi esetben elöl 235, hátul 300 mm széles gumikon kapaszkodik az aszfaltba az izmos 1-es.
Mindezeken túl új felfüggesztés, rövidebb rugószett és egyedi kipufogó került a sportos 1-es alá. Az utastérben is történt néhány átalakítás: új padlószőnyeg, alumínium pedálok és egyedi váltógomb váltotta le a gyári alkatrészeket. Az über dízel 1-es a napokban megnyitott Esseni Autószalonon tekinthető meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?