Íme a legújabb Győrben készülő Audi

Bemutatkozott a második generációs Audi Q3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Győrben már berendezkedtek az Audi Q3 gyártására, most végre azt is megmutatta az ingolstadti vállalat, mi fog készülni. Az új Q3 a márka legújabb SUV-s jegyeit hordozza.


Ha ránézünk az új, immáron második generációs Q3-ra, egészen friss modellnek láthatjuk, mégpedig azért, mert egy kicsit más, mint a legtöbb Audi. Bár a jól ismert vonásokat azért alkalmazták, a Q8 megjelenésével elkezdték külön választani az SUV vonalat. A nagyobb újdonsághoz hasonlóan a legkisebb Audi SUV is függőlegesen rácsozott single frame hűtőmaszkot kapott, ez lesz a szabadidő Audik védjegye a jövőben.
Első LED-es lámpáinak vonásában is látni a Q8-at, de leginkább a még csak álcázva látott új e-tron villanyautó sejlik fel benne. Hátul már kicsit ismerősebb a kép, nem az A6/A7/A8, sem a Q8, vagy az e-tron lámpáinak vonását kapta, sokkal inkább hasonlít a korábbi dizájnra. Az új Q3 immáron a második generáció, és bár szinte fel sem tűnt, hogy az előd megöregedett volna, az idén már kilenc éves modell. Az új Q3 mindenben jóval modernebb lesz elődjénél, beleértve a külső és belső kialakítást, valamint a vezetéstámogató rendszereket.
Hirdetés

Vészfék asszisztens, sávtartó, hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, adaptív tempomat, melyet városi araszolás funkció egészíthet ki sávkövető kormányzással. Továbbá alapáron szolgáltat Android Auto és Apple Carplay funkciót a 8,8 colos infotainment rendszer, mely helyett felárért 10 colosat is kaphatunk. Kijelzőből a műszeregység helyére is kerül alapáron egy 10 colos, felárért egy 12,3 colos, a jól ismert és jól konfigurálható virtual cockpit rendszerrel. Alapáron kap két USB portot az első sor, valamint további kettőt a hátsó, akik 12 Voltos csatlakozót is kapnak mellé, de van fedélzeti wi-fi router is.
Kezdetben három motorral lesz elérhető az új Audi Q3, melyek közül a kétliteres 190 lóerős TFSI hétfokozatú duplakuplungos automata váltóval és quattro összkerékhajtással is kérhető lesz. Hangolható futómű és választható menetmód is az extralistára kerül, utóbbi Auto, Comfort, Dynamic, Offroad, Efficiency és Individual programokkal szolgája majd a sofőrt. Bár az új Q3 már most bemutatkozott, az első példányok vélhetően csak 2019 novemberében kerülhetnek a megrendelőkhöz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?