Puttonnyal is megérkezett az 5-ös BMW

Bemutatkozott az 5-ös BMW Touring kivitele, Amerika nem kap belőle

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatalmas csomagtérrel és elektromosan dönthető hátsó üléssorral jön a legújabb kombi 5-ös BMW, valamint alapfelszereltségként hátsó légrugós felfüggesztéssel.


Néhány hónapja már ismerjük az 5-ös BMW legújabb generációját, most megérkezett a Touring kivitel is. Karosszériáját a szedánhoz hasonlóan könnyítették, a csomagtérajtó például teljesen alumíniumból készül, rajta a szélvédő akár külön is nyitható. A csomagtér most mindennél fontosabb, az új 5-ös Touring alapesetben 570 litert ad, a gombnyomásra ledönthető hátsó ülésekkel pedig akár 1700 literesre is bővíthető a tér. Emellett akár 720-730 kilogramm terhet is cipelhet, a hátsó felfüggesztés alapfelszereltségként szintszabályzós légrugózással érkezik.
570-1700 literes rakteret kínál, puttonya egyszerűen variálható, gombnyomásra dől a hátsó üléssor 570-1700 literes rakteret kínál, puttonya egyszerűen variálható, gombnyomásra dől a hátsó üléssor
Hirdetés

Motorválasztéka első körben két benzines és két dízelmotorból áll, az 520d 187 lóerős, az 530d 261, utóbbi pedig xDrive összkerékhajtással is kérhető, valamint ennek van a legnagyobb nyomatéka, 620 Nm-t teljesít. A benzinesek sora az 530i és az 540i xDrive modellekből áll, előbbi 248, utóbbi 335 lóerős és 5,1 másodperc alatt képes 0-100 km/h-ra gyorsítani a G31 kódjelű 5-ös Touringot. Az év végéig több motor is megjelenik még hozzá, M-es és iPerformance hibrid kivitelről azonban még nem beszélnek. Az új 5-ös Touring forgalmazása az év közepén, júniusban kezdődik, Amerikában nem fogják értékesíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?