Milánóba is megérkezett a car2go

Bérkocsi-szolgáltatás indul smartokkal Milánóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A második legnagyobb lélekszámú olasz városban, Lombardia tartományi székhelyén, azaz az 1,3 millió lakosú Milánóban is elindult a car2go autómegosztó program.


Milánóban már a car2go rendszer helyi indulásától kezdve 150 mikrohibrid smart mhd áll az környezettudatos ügyfelek rendelkezésére, de a teljes kiépítettségnél, szeptember közepén 450 autós lesz a flotta. A kocsik bérleti díja 29 eurócent percenként (87 forint), ami már tartalmazza az útdíjat is, amelyet akkor kell fizetni, ha a város központjába, az úgynevezett Area-C zónába hajtunk be. A smartokat meghatározott kölcsönzőpontokról lehet elvinni és használat után bármelyik szabad parkolóhelyen ott lehet hagyni. A fehérrel jelzett ingyenes, valamint a kékkel és sárgával felfestett fizető parkolóhelyeken, de a helyi lakosok által használt parkolókban is letehetők.
Hirdetés
A jövő városi közlekedését előrevetítő kocsimegosztó szolgáltatás lényege, hogy bárhol, bármikor autóhoz juthatunk városi ügyeink intézéséhez, miközben a fenntartásukról nem kell gondoskodnunk. A smart mhd váltója automatikus, motorja stop-startos; GPS navigációval és légkondival is felszerelték. Számos európai városban bevezették már a kocsimegosztó programot, legutóbb Münchenben és Birminghamban is, hazánkban azonban egyelőre nincs tervben a rendszer kiépítése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?