Aput érdekli a BMW M6, de ő az enyém

Bitang BMW-vel gazdagodott a 20 esztendős motoroskirály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Marc Marquez valami egészen elképesztő karriert futott be a gyorsasági motorozásban, meg is kapta a magáét a BMW-től.


Új győztest avattak a minap Valenciában, a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonzáróján, s a hazai publikum legnagyobb örömére spanyol pilóta diadalmaskodott. Mondjuk ez nem volt annyira váratlan, hiszen három spanyol menő küzdött a királykategória, a MotoGP 2013-as koronájáért. (Egyébként Moto2-ben és Moto3-ban is egy-egy spanyol versenyző végzett az élen...) A Mark Marquez, Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa között zajló különmeccset végül előbbi nyerte a tavalyi első Lorenzót 4 pontocskával maga mögé utasítva, s ez a hondás Marquez gyerek így minden idők legfiatalabb bajnoka, még csupán 20 éves, s az első Kenny Roberts 1978-as sikerét követően, aki debütáló szezonjában győzni tudott a legjobbak mezőnyében. És még valami: Mike Hailwood, Phil Read és Valentino Rossi nyomdokain Marqueznek ezzel negyedikként jött össze a triplázás, a három géposztályban is begyűjtött bajnoki cím.
Hirdetés

És aki nyer a MotoGP-ben, az a támogató BMW révén bónuszként egy M-es személygépjárművet is hazavihet. S mivel a bajorok tuningrészlege idén 15-ik éve autós partnere a MotoGP-nek, továbbá 10 éves a győztest illető BMW M díj története, a lehető legkomolyabb gép dukált Marqueznek. Egy M6 Coupé, olyan, amit nekünk is volt szerencsénk próbálni 560 lóerővel és 4,2 mp-es 100-as sprintidővel. A matt fekete, karbon-kerámia fékes, bent "narancsbőrös" szörny mellett pózolva Marquez mosolyogva ezt nyilatkozta: "Apu már jelezte, hogy érdekelné az autó, de attól tartok, rossz hírem van a számára, mert ez a BMW az enyém!"
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?