Eltörölhetik a repülőtéri útdíjat

Bizonyos útszakaszokon enyhülhet az idén bevezetett útdíjrendszer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Részben fellélegezhetünk, hiszen várhatóan a reptér és a nagy városokat elkerülő útszakaszok ismét ingyenessé válhatnak.


A Blikk minisztériumi forrásból úgy értesült, hogy a reptérre való útszakasz biztosan kikerül a fizetős útszakaszok listájából.
Hirdetés
Miként azt már múlt héten megírtuk, Fónagy János több, egyszerűen javítható hibáról beszélt az útdíj kapcsán. - Nem engedhetjük meg, hogy csupán néhány száz méter miatt fizetni kelljen az ország kapujának számító budapesti Liszt Ferenc reptérre való kijutáshoz. - mondta a közlekedési államtitkár. Megoldódhat az a probléma is, hogy két matricát kelljen venni egy Duna-hídon való áthaladáskor, továbbá kikerülhet a megyei matricarendszerből Veszprém megye. Itt szintén néhány kilométeres útszakasz miatt kell megyei matricát venni. Amennyiben ez megszűnik, a Balatonra autózók 5000 Ft-ot spórolhatnak. Ezen kívül lobbizások zajlanak azért is, hogy a települések mellett se legyen díjfizetés, például az M86-os szombathelyi szakaszánál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?