Itt a Mercedes áprilisi tréfája: az 510 lovas, V8-as Sprinter

Bolondok napi sport-kisbuszt csinált a Mercedes-AMG a Sprinterből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kéne egy V8-as kisbusz és jobban menne a munka, csak a tachográf, meg az utasok ki ne akadjanak! Csillagos tréfa bolondok napjára.


A Mercedes-AMG leleplezte a Sprinter 63 S-t. Nem utólagos, gyári a tuning, és bár volt már több példa furgonok turbósítására, de a bolondok napi időzítés alapján ez a Sprinter inkább vicc, mintsem komoly. A Sprinter 63 S nem egy sima teherautó, egyrészt, mert a Kombi nevű személyszállító kivitelre épül, másrészt mert a szokásos dízelek helyett egy jóval fickósabb motor került bele. Az AMG 4,0 literes, feltöltött V8-asa 510 lóerős és 698 Nm a nyomatéka, ennyi póver elég lenne három Sprinterbe is.
Hirdetés


A sima Sprinter Kombitól persze több ponton különbözik a 63 S. A szolid, csillagos hűtőrácsot itt egylamellás és harsány darabra cserélték. A lökhárító formás betétet és mély kötényt kapott, hátul meg naná, hogy van diffúzor és négykidörgős kipufogó is. Hivatalos adatokat egyelőre nem tett közzé a Mercedes, de igazából mindegy is, hogy gyorsul a monstrum. Aztán ki tudja, lehet tényleg megcsinálják, és így a Sprinter lehetne a föld leggyorsabb iránytaxija.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Új-Zélandon… Tomot kellett keresni, azért adta át Tom a kulcsot…. De nem csak a kupont kellett vinni, hanem a régi autót is, mert ez egy csereüzlet volt…
    A skótot megállítja az utcán egy férfi, és megkérdezi, van-e gyufája ? A skót elővesz egy doboz gyufát. A férfi közli, hogy a skótnak szerencséje van, mert ő éppen ezt a gyufát gyártó cég képviselője, és akinél a cége által gyártott gufát találja, annak ad 100 fontot. ( Most kb. 40.000,- Ft ). A skót megkapja a 100 fontot, a férfi elmegy. A skót néhány másodperc múlva megáll, és felkiált :
    – Tudtam ! Tudtam, hogy ez valami átverés ! NEM ADTA VISSZA A GYUFÁMAT !!!!

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    A BMW csinált egy olyan poént április 1-én, ha jól tudom Brazíliában, hogy volt egy újsághirdetés, hogy menj be XY kereskedésbe, keresd Tom-ot, és megkapod az újságból kivágott kuponért az új 1-es BMW-det. Mindenki viccnek vette, de egy hölgy bement a kereskedésbe, ahol Tom átadta neki új autója kulcsát 🙂

  • 2017.10.28. at 19:44
    Permalink

    Vicces a dologban, hogy kéne biz ám, főleg 5L -es diesellel, meg 1-el hosszabb kivitelben. Amikor magadnak mégy, és majd fél életedet benne töltöd, nem mindegy miben ( most crafterben ), netán még német lakos is vagy, miért ne. ( értem, soha nem lesz rá pénzem se, meg nem is gazdaságos, bla bla, de ha ezek nem számítanának… 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?