Tízféle Mini jön a következő pár évben

Bővül a Mini kínálata, az új generációból sorra mutatkoznak be az új változatok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A harmadik generációs Mini bemutatásával új padlóváz is debütált. A britek a teljes kínálatot újra cserélik, tíz modellt ígérnek.


Az Automotive News híradása szerint rákapcsolnak a britek. A sportos hangulatú, prémium kisautókról ismert Mini a BMW égisze alatt tovább fejlődik. Az új Mini, mint háromajtós ferdehátú alapverzió rég kinőtte a retródivatot, aki szereti, az már önmagáért szereti. Aki az újat próbálta, tudja, hogy három hengerrel is jó kocsi, nem csak menő. A menetelés a legfrissebb riport szerint folytatódik. A bővítés után a teljes modellpaletta 8 és 10 közötti variánsból fog állni, mind már az új UKL nevű platfomon, a BMW új benzines és dízel motorjaival.
Hirdetés


Januártól lehet majd kapni az új és az alapverziónál tágasabb ötszemélyes ötajtós Minit, de jövőre jön a vadonatúj kabrió, és lesz egy, ha nem is teljesen elektromos, de legalább hibrid verzió is a környezettudatos vevők kedvéért. Az amerikai szaklap híradásában esett szó az összkerekes modellekről is: a második szériás Countryman érkezése csak 2017-re várható, a belőle kialakított kétajtós Paceman meg 2018-ra. Ez érthető, hiszen ezek nemrég kaptak egy kis ráncfelvarrást. Náluk előbb, már jövőre bemutatják az új Clubmant, ami már hagyományos, négy oldalajtós kialakítású lesz. A kabrió mellett a kínálat része marad a szintén nyitott, de sportosabb Roadster is. Reméljük, megtart valamennyit az idén bemutatott Superleggera tanulmány stílusából a 2017-es szériaváltozat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?