680 lóerős zöldrendszámos Porsche SUV érkezett

Bővült a Cayenne kínálata, már V8-cal is elérhető a hibrid modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valódi sportautós alkatrészekkel megspékelve érkezett a V8-as biturbó motorral szerelt hibrid Porsche SUV, ráadásul kupé tetővel is.


Miközben a Porsche is küzd a jövőre életbe lépő károsanyag-kibocsátási normák betartásával, hibrid autóik is többszáz lóerővel szaggatják az aszfaltot. Első elektromos autójuk bemutatójára még várnunk kell, de a hibrid Porschére vágyóknak azért készültek addig is csemegével, mégpedig a Cayenne Hybrid erősebb, V8-as motorral szerelt változatával. A nyolchengeres duplaturbós, önmagában 550 lóerős benzineshez 136 lóerős villanymotort párosítottak, amivel a rendszerteljesítmény 680 lóerő. Ez az első alkalom, hogy a Cayenne hibrid is V8-ast kap, neve pedig Turbo S E-Hybrid, ami az új kupétetős verzióban is elérhető.
Hirdetés
Karbon-kerámia féktárcsákkal, aktív stabilizátorokkal és nyomatékvektoros hátsó differenciálművel érkezik, valamint lendületből megkapja a Sport Chrono csomagot is, mely esetben a kormányra kerül a menetmód választó tekerőkapcsoló. Az új hibrid rendszerrel szerelt Cayenne 295 km/h-s csúcstempóra képes és 3,8 másodperc alatt repíti a több mint két tonnás szerkezetet 0-ról 100 km/h-s sebességre. Menetmódjai között kérhető, hogy tartalékoljon a meglévő töltéssel, de teljesen elektromos üzemet is választhatunk, ebben az esetben a hatótávolság 40 kilométer, utána beindul a V8-as.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?