Öt ajtóval érkezett az új Audi A5

Bővült az új A5 választéka, megérkezett az ötajtós Sportback

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatkozott az Audi A5 Sportback legújabb változata. A népszerű ötajtós kupé minden jót megkap kétajtós testvérétől, ütős formáját is.

Nem vártak vele túl sokáig, az Audi bemutatta a népszerű A5 Sportback legújabb generációját. Formáját tekintve az ötajtós kupé minden elemet megkapott a kétajtós kiviteltől, arányai pedig hasonlóan jók lettek, mint az elődé. A kinézetre tehát nem lehet panasz, megvan a hatalmas hűtőrács az orrán és az éles övvonal, valamint a csinos far. Egyből érkezett az S5 Sportback is, akárcsak a kétajtós esetében.
Az elődnél 1,7 centivel hosszabb az utastér, vállban is bővült 1,1 centivel, a hátsó lábtér pedig 2,4 centivel nőtt. Komplett hajtáslánca megegyezik a kétajtóssal, kétliteres benzines TFSI az alap 167 lóerővel, ugyanebből pedig lesz 187 és 248 lovas verzió is. Előbbi 320 Nm, míg a legerősebb 370 Nm nyomaték leadására képes. Az S5 szintén benzinest kap, de 3.0 literest 348 pacival és 500 Nm nyomatékkal. Dízelből négyféle van, a 2.0 literes TDI és TDI ultra is 187 lóerős, és 400 Nm nyomatékot ad le. 3,0 literesből lesz 214 és 281 lovas kivitel is 400 Nm, illetve bődületes 620 Nm-es nyomatékkal.
Hirdetés

Az összkerékhajtás opciója szinte egyértelmű, ahogy a hétfokozatú duplakuplungos automatáé is, de akár nyolcfokozatú automatával is elérhető. 19 hangszórós Bang&Olufsen hifi gondoskodik a minőségi hangzásról, a műszereket pedig 12,3 colos kijelzőn láthatjuk a Virtual Cockpit jóvoltából. Alapesetben 7, magasabb felszereltségnél pedig 8,3 colos a középső kijelző. Az új A5 Sportback 65 km/h sebességig akár önállóan is képes a forgalomban haladni, megállni és újra elindulni, persze végig felügyelet mellett. Élőben először a Párizsi Autószalonon látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?