Tovább vadulhat a Toyota Yaris GR Sport!

Brazil vonásokkal gazdagodott a Toyota Yaris GR Sport!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rövid időn belül egy újabb változatról lebbent fel a fátyol a Toyota háza táján, ezúttal Brazíliában.

Mivel a Toyotára általában véve igaz, hogy a különböző világpiaci igényeket is próbálja kielégíteni – így például a Corolla esetében is műszakilag rokon, de formavilágában némileg különböző modellekkel találkozhatunk az európai illetve az ázsiai piacokon - a Párizsi Autószalonon bemutatott Toyota Yaris GR Sport modellt is megpróbálták a dél-amerikai igényekre szabni.
Így történt hát, hogy a Sao Paulo-i Autószalonon szambázott be a köztudatba a japán márka brazil formatervezési központjának fantáziaszüleménye: a Yaris GR Sport ottani változata. Az apró-cseprő átalakításoknak köszönhetően ez a modell jobban hasonlít a Yaris GRMN-hez, mint az európai verzió. Ami a keréktárcsákat illeti, 17 colos, kéttónusú egységekkel látták el a járgányt, míg a fekete-ezüst színvilágot egyetlen darab piros küllő vadítja el a kellő mértékig.

Az autó a vonalvezetésnek, illetve a matricázásnak köszönhetően alacsonyabbnak és szélesebbnek tűnik, bár ehhez az is kellett, hogy a futóművet leültessék, a kerékívek pedig némi toldást kapjanak. Ezek, valamint az első légbeömlők, az első és oldalsó kötények és a C-oszlop borítása a belőle kinövő hátsó légterelővel, mind szénszálas megjelenést kapott, ami a hátsó diffúzorral és a trapéz alakú kipufogóvéggel igencsak impozáns látványt nyújt.
Hirdetés

A belsőt tekintve is a merészebb megjelenés mellett döntöttek a brazil tervezők: bőr és Alcantara borítású sportkormány, piros öltésekkel varrott öblös kagylóülések és a műszerfal két szélén helyet kapó piros sávok adják meg a hangulatot. A brazil változatot – amit egyébként egyelőre csak vitaindítónak szántak, gyártást nem terveznek belőle – 1.3 vagy 1.5 literes benzinmotorral szerelték fel, így 100 és 110 lóerőt képes nyújtani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?