Gyerekjáték? 1,5 másodperc alatt 100 km/órára

Brutális gyorsulást ad a világ legfürgébb gokartja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jó móka a gokartozás, főként ha komoly gyorsulás is társul hozzá. A világ legfürgébbjét egy villanymotor és 12 propeller hajtja, mellyel másfél másodperc alatt éri el a 100 km/órát álló helyzetből.


A gokartokat és a gokartozást sokan gyerekjátéknak tekintik. Akik viszont már próbálták, azok tudják, hogy bizony komoly fizikum kell egy 8-10 lóerős bérgokarthoz is, a versenygépekről nem is beszélve. A kis négykerekűek és a gyorsulás szerelmeseinek kínál most egy igen izgalmas modellt a Daymak. A C5 Blast Ultimate névre keresztelt modelljüket a világ legjobban gyorsuló gokartjaként tartják számon. Nem véletlenül.
Hirdetés

A 2400 Wh-ás lítium-ion akkumulátor és 48 V-os kefe nélküli villanymotor kombó jól hangzik, ehhez azonban hozzájön még 12 db elektromosan hajtott propeller, melyek egyenként 5000 mAh-ás akkuval működnek. A fentieknek köszönhetően mindössze 1,5 másodperc szükséges ahhoz, hogy a 0-ról 100 km/órára érjünk. Természetesen az ára is megvan ennek. Mintegy 60 ezer dollárba, azaz kb. 16,5 millió forintba kerül a nem mindennapi gyorsulásra képes gokart. Létezik egy olcsóbb, 10 ezer dolláros (kb. 2,75 millió forint) változata is, amelyhez nem kapjuk meg a propellereket. Emiatt némileg lomhább gyorsulást kapunk, "csak" 3,9 másodperc alatt ér a 0-ról 100 km/órára a C5 Blast Standard.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?