Ha nem lesz STI, majd a Cosworth megcsinálja az erős BRZ-t

Cosworth tuningot kap a Toyota GT 86, Subaru BRZ páros

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Volt már szó turbófeltöltős Toyota, Subaru STI és még kabrió verzióról is. Ami most biztos, hogy a Csoworth elkészíti saját változatát.


A Toyota hecceli a rajongókat és az amúgy remek GT 86 és Subaru BRZ - vagy ahogy a tengerentúlon hívják: Scion FR-S - tulajokat. Nem tudni az időről időre felpörgő pletykahullámok honnan indulnak, mindenesetre a gyáriaktól elég annyi, hogy egy félmosollyal a bajszuk alatt cáfolják a sportkocsi újabb változatai körüli híreket. A teljesség igénye nélkül volt szó már turbós, négyajtós, összkerékhajtású, kabrió, de még hibrid kivitelről is.
Hirdetés
A "tűtől a repülőig" tényleg volt már szó mindenről, csak éppen a gyakorlatban nem valósult meg semmi ezekből. Az erőtöbbletre bár szerintünk nem sok szükség van, de érthető vásárlói igény a lóerőnövelés, épp ezért némi túlzással élve, a GT 2012-es bevezetése utáni harmadik percben mát kínáltak hozzá utólagos turbós és egyéb átalakításokat.

Akinek a lóerő kell, az megkapta a magáét, de a gyári Subaru STI (Subaru Tecnica International) márka fanatikus hívői eddig hoppon maradtak. Az angol motorspecialista, a Cosworth viszont idén nyárra tervez egy átalakítószettet a kocsihoz. Az alábbi videóból persze nem derül ki, hogy konkrétan milyen mértékű lesz az átalakítás, de ha a legendás V8-as DFV motorokra, vagy a régi rali Ford Escortokra gondolunk, akkor jót sejtet a dolog. Kicsit zagyva, hogy a beharangozó videóban Toyota márkajellel szerepel az átvilágított, vázlatszerű kocsi és a Subaru FA20 motorkódját használják a projekthez. A Toyotáé 4U-GSE néven fut, igaz egy az egyben ugyanarról a motorról van szó. Ez már maradjon a nördök és kukacoskodók baja, mi várjuk, hogy mit hoznak ki belőle a Forma-1-en edződött angolok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?