F1: nem lesz idén Német Nagydíj

Csak 19 futam lesz a 20 helyett idén a Forma-1-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is bejelentette, hogy idén nem kerül megrendezésre a Német Nagydíj


Az idei évben a Német Nagydíjnak a Nürburgring adott volna otthont, azonban a Forma-1 első számú embere, Berni Ecclestone nem tudott megegyezni a pálya új tulajdonosaival, akik nem voltak hajlandóak kifizetni a rendezési díjat. A versenynek helyt adó második pálya, a Hockenheim Ring pedig közölte, hogy számukra már túl késő, idén egészen biztos, hogy nem tudják megrendezni a Forma1-es futamot. Ezzel a tegnapi napon a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) hivatalosan is közzétette, hogy a német futam idén nem kerül megrendezésre.
Hirdetés

A versenynaptárban így a július 17-19-i hétvége üresen marad, előtte a Brit Nagydíj július 3-5. között, utána pedig a Magyar Nagydíj július 24-26. között kerül megrendezésre. Ezzel egy háromhetes szünet lesz nyár közepén a száguldó cirkusz életében, melyet a hungaroringi futam után újabb négy hetes nyári szünet követ. A Német Nagydíj mellett még januárban törölték a helyszínek közül a Koreai Nagydíjat, mellyel a 21 futamra tervezett idény 20 futamra csökkent. Ez most tovább redukálódott 19-re, így ugyanannyi futam áll majd rendelkezésre a pontok gyűjtésére, mint egy évvel korábban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 20:03
    Permalink

    Na végre valaki ellent mer mondani. Amúgy is lapos .dög unalom már az egész. Már borítékolható a vége. 1600ccm F1 ,őrült szabályok,gumi és üzemanyag limit na ne vicceljünk…….

Vélemény, hozzászólás?